Thursday, February 26, 2009

WHAT I'M UP TO NOWADAYS ..

Salam semua ..

mesti ada yg tertanya2 kemana kah hilang nya aku tak hapdet aper2..hehe ( ade ke yg kesah..haha)

sebenarnya mmg takde idea la nak taip ape..tapi tadi teiba terpikir..sian org2 yg rajin jenguk blog ni tak dihidangkan ngan aper2..sebagai menghormati tetamu , aku citer la ek ape yg aku buat semenjak kebelakangan ini ..ehehe

Makan -
semua nya masih in control ..
skang ambik nasik once a day
malam biasanya wholegrain , oat or lauk2 jer
lauk more on protein -- sbb i need to recover my muscle -- JM tu sungguh menyeksa kan muscle2 ku ..hahaha
i eat more veggies - brokoli , kobis perpel , carrot , kobis bunga ..jenis2 sayur camni.

Exercises -
start 13.02.09 aritu kitorang ade cabaran 30 hari bersama Jillian Michael
pada yg tatau sape JM ni ..dia instructor utk program The Biggest Loser ..yg berjaya men"training" kan org2 obese tu menjadi sangat kurus , dan sangat bermuscle..

kalau korang nak tgk video eksesais JM ni ..bleh check link ni

http://www.youtube.com/watch?v=MEpeq7IIGcY&feature=related

ada 3 Level ..

skang ni bim plan setiap level nak buat utk 10 hari ..

start 13.02.2009 - 22.02.2009 ( 10 hari )
bim dah lose weight 1.7kg..hehe..best kann??
skang dah masuk level 2..seksa seksa..huhu

selain tu ..bim ada hobi baru iaitu POCO-POCO..hahahah
fun to do ..and so relaxing..tak stress sangat ..tapi still berpeluh2..
utk variasi poco2 ni ..bim guna ankle/wrist weight tu ..
utk bg more resistance - hopefully burns more calories..ehehe

walaupon berpoco2..i dont forget my belalang ..my belalang ni penting..ehehe
so ttp akan naik belalang ..at least 15min per session ..

aerobic lain pun masih buat ..mcm denise austin - especially kick boxing ..

my weight this morning...rahssiiiaaa...haha blum bleh update
we are going to update on 2nd of MARCH utk kesan JM selepas separuh bulan hehe
tunggguuuuuuuuuuuuuu...

Tuesday, February 24, 2009

PREVIEW POCO2 - KHAS UTK YG BERTANYA

This preview is specially dedicated to my friend yg dah lama carik vcd poco2 ..ni yg bim ada eh..dah edit2 skit step nye but still bleh folooowww...hehehe

Monday, February 23, 2009

HOW TO USE THE ANKLE/WRIST WEIGHT

Salam semua..

Ramai yg tanyer mcm mana nak pakai ankle/wrist weight yg aku baru beli kat TESCO tu?
pastu suh aku jadik model..haha..takde makna nyer..muntah korang nanti
so aku tepek la picca aku jumpa online eh ..


Aku dah try pakai untuk bbrp hari ni ..biasa la gajet baru mesti syiokk punyer..eheh
kesannya sangat la terasa ..especially bila pakai kat wrist ..bahu, lengan sume sakit ..
terasa pas bawak beban berat ..
Semalam aku start JM Level 2 - dengan weight 1.5kg sebelah tangan ..hambik kau ..terasa sangat lengan ku keras arini ..uhuhu..but its good though ..yeahh..
Pastu aku try pakai kat kaki sehari2 kat umah , nak jalan ke dapur , kemas umah ..sume pakai kat ankle. very good effect i guess sbb terasa mcm workout..berpeluh2 ..hehe
Another thing yg aku cuba ialah berelliptical sambil pasang weight ni kat wrist ..wuhuuu..serious ly , mmg sangat memenatkan dan peluh mencurah2 mcm hujan lebat petang semalam..ehehe
Malam tadi pkl 930pm da ngantuk sbb penat sangat ..masa tido pon terasa badan sengal2 ..I need more protein to recover my muscle..
I got this info bila aku check2 pasal ankle/wrist weight nih ..
Recent studies in the Physician & Sports Medicine showed that adding up to 5 lbs weights to each ankle increased caloric burn up to 25%!
Ankle weights can also be worn comfortably throughout the day to expend more calories. Make sure you begin with slower than normal speed and gradually increase speed or jumping. For vertical jumping exercises, softer surfaces are recommended, such as grass, a track, or an indoor gym.

Korang tunggu apa lagi ?? 25% tu beb ..huiiyyoooo..ehehe

Friday, February 20, 2009

MY NEW GADGET..YIPPIIEEE!

Salam semua ..

Semlm gi jalan2 kat TESCO Seremban ..mmg dah lama nak beli ankle/wrist weights ni ..sebabnya ? aku nye weight yg 500g sebelah tu dah rasa mcm angin jer..wakaka..berlagakkkk..bukan la berlagak eh ..tapi serious la smpai satu tahap mmg dah rasa ringan sangat ..

memula plan nak beli yg 1kg sebelah jer..tapi laki ku ckp , nanti tak smpai sebulan sebok nak bli yg 2kg sebulan plak ..huhu..so untuk keselamatan dan bergantung pada kemampuan ku , aku bli yg 1.5kg sebelah TAPI adjustable weight..bagus kan ?

kalau korang rasa belum mampu nak bawak 3kg ni , korang leh kurangkan setiap 300g..pasir dlm tu blh di keluarkan..hehe

harga ni satu set cuma RM 16.90 sangat la berbaloi bagi bim ..bim tgk kat fitness center mmg mahal yg amat ..tu yg tak bli kat situ ..

konsepnya adalah nak bagi resistance pada badan sendiri . more resistance akan lebih tone kan badan dan akan meningkatkan pembakaran lemak. Hopefully , akan nampak more changes with my body .

Skang pon dah byk changes especially kat biseps. my biseps mmg keras dah skang walaupon tak flex ( bengkokkan tangan ke atas ). tak la selembik dulu. tapi my triseps ( blkg lengan ) sangat pathetic.hehe. need to work harder. belakang lengan ni yg slalu menyebabkan aku tak dpt pakai baju kecik2..sbb mesti stuck kat lengan ..hahaha..aku tau ramai yg ada masalah ni ..jom la kita sama2 berusaha ..chaiiiyyooo!!


ni rupe kotak nyer ..

ni lps kuar kotak ..rasa mcm training askar pon ade..laki bim ckp mcm nak training Dragon Ball ..hahahaha..Goku kan pakai pemberat ..hehe

ni paket yg dah di keluarkan ..300g setiap paket, ada 5 paket sebelah ..



Wednesday, February 18, 2009

MY ELLIPTICAL ~ BELALANG YG BERJASA..HEHE

Salam petang rabu semua..

Disebabkan ramai yg tanye bagaimanakah rupa elliptical kesayangan ku yg sangat banyak membantu dlm proses pengurangan berat badan ni ..jadi aku tepek la picca belalang peliharaan ku ini..hahaha

mmg mcm belalang kan??? =P~

ni aku beli kat kedai 2nd hand..rm180.00 sajer..tu pon aku siap dpt stroller anak buah ku dgn harga rm30..murah tak murah la kan..

yg penting , bleh bakar kalori , bleh kasik peluh2 , bleh guna tanpa menyebabkan kecederaan fizikal..hehehe..thank you my elliptical ..!









Tuesday, February 17, 2009

AFTER 8 MONTHS..

Disebabkan aku tak dpt nak masuk porem petang ni ..dan hujan sangat lebat ( apa kaitan eh..hehe) ..so aku pon saje nak hapdet what i have achieve since 8 months ago until now.

I started my diet program on June 2008 after my appt with my dietitian on 02.06.2008.hehe.baru la nak berazam bagai ..but syukur la its not too late..

I might not achieve much like others, because of my PCOS condition makes weight loss harder and slower..but i'm so thankful for every support from my friends esp from Cari's forum that makes me keep everything under control and never give up ..! YES..U CAN DO IT TOO..

so untuk membakar semangat di petang hari yg hujan nih..ehehe..aku tepek la pic sebelum dan selepas yer ..sekadar tontotan umum di petang hari ..bukan la nak cakap dah kurus sangat , tapi rasa la beza nyer ..kalau korang rasa picca ni di edit ..korang leh rujuk video aku karaoke dahulu dan sekarang..so agak mustahil la aku nak edit video tu kan..ehehe ..tapi korang jangan gelak lebih2 kerana lontaran suara dan picthing ku mmg tak layak lagi nak masuk AF ke OIAM ke Malaysian Idiot ke ..hehehe..layan je la..


KLIK SINI UNTUK VIDEO KARAOKE TERLALU ISTIMEWA - 2 TAHUN LEPAS


KLIK SINI UNTUK VIDEO KARAOKE BADARSILA - 14.02.2009

ok..ni plak picca...




SERIOUSLY ? I'M VERY PROUD OF MYSELF..HEHE..

Di Akhir Garisan ..

Ni plak persembahan khas aku,adik aku dan kawannya ..hehe..kitorang 3 org ni mmg kaki karaoke..pantang nampak mic walaupon sora tak sedap ..muahaha..so enjoy je la gelak2..abaikan laki aku ni ambik video mcm budak kecik baru dpt henpon..ntah gmbr apa di ambik nyer..geram la..

oh..btw..tajuk lagu ni Di Akhir Garisan..

PICCA FROM FAMILY DAY ..

Salam sume..seperti yg telah ku kepoci kan seblum ni ..ehehe last weekend family day kelab keluarga jabatan kitorang ..Glory Beach Resort , Port Dickson 14-15 Februari 2009.

Aku nak upload video karaoke sbnrnyer ..tapi asik hang je dr tadi kenapa tah ..tak bagi la tu sora katak ku di dgr korang ..haha

ok la..ni few picca utk cuci mata ..aku mcm biasa la byk gmbr perasan kurus ..wakakka..


ni la family kitorang ..ada la 100+ orang yg datang walaupon staff kitorang 40 org jer..ehehe..so mmg rasa mcm meriah giler la..




aku posing tepi kolam je la..berenang tak reti ..hehe


kebetulan plak ada sambutan valentine kat GBR tu ..waa..tompang bergambar je aa..haha



ni konon2 aku kecik la..sbb ambik pic apartment kat blkg tu ..hehe




baru pas berendam ..laki aku ckp "apsal kulit nampak putih sangat?" pucat beb ..heheh




pic ngan bini staf kitorang ..comel sangat dia ni ..anak nye tersepit kat tgh2..ehhe





ni gmbr kitorang berendam dlm kolam ( bahagian KANAK2 yer..hahah) sbb tak pakai baju renang takleh gi kawasan dewasa..tiga2 ketul ni tak reti berenang ..poyo..hehe
aku,kawan adik aku(fini) ngan adik aku ( comot)


adik aku nak ambik gmbr graffiti RAZOR tu ..tudung aku kelepek plak ..huh


ni smpat posing lagik sblum sukaneka..waaa..wa perasa slim beb pic ni ..haha..




ni kat balkoni la..sblum gi karaoke..aper2 la ..



ni pic favorite..bila kene peluk tu nampak mcm kurus plakkk..muahaha..









MEMPERSEMBAHKANNNNN....HAHAHAHAHA...

Salam sume. pagi2 ni aku upload video dulu eh ..nanti baru tepek picca..hehe..

ni hasil kitorang Family day weekend lepas kat Glory Beach Resort, P.Dickson. Korang bandingkan la video ni dengan video sebelum ni ..rasa nak nanges aku tgk diri aku ..rupanya dah banyak sangat beza..(cewahh..perasan ke nih?hahaha ). Yg sedihnye taun ni aku tak menang beb..muehehehe..maybe lemak dah kurang jadi suara pon dah tak lemak merdu ..hahaha


( Juri tu jahat laa..dia ckp "taun ni juara dah kalah. komen juri, microphone dekat sangat mulut,suara tak dengar")


Seriously la korang dengar la aku nyanyi ..TAK DENGAR KE SUARA AKU???? >> emo tak abis lagi ni walaupon dah 2 hari ..hahaha

Kalau korang takleh nak pk ni lagu aper..aku persembahkan ..BADARSILA ..nyanyian asal Dato' CT Nurhaliza..tapi bila aku nyanyi terus laki aku ckp " alamak..ni lagu ape nih??"huwaaaaa..

Thursday, February 12, 2009

TEST UPLOAD VIDEO

ni adalah video juara karaoke masa kitorang family day kat cameron highlands February 2007..korang rasa mcm kenal tak sapa nih??hahaha..aku saje nak test upload video ..giler gemok ah aku masa nih ..eiskk2...korang layan je la sora tak sedap nih ..taun ni tak dpt nak karaoke..sora sakit..huhuhu...

MY LOVELY FRIEND MAIRA N RYANNAZ..=)

Akhirnya ..dah petang baru dpt login blog ni ..kenapa eh ?? NAZ, adakah kau telah mendaulatkan akuu????hahahaha

ok la..the story. Hari selasa lepas gi bawak adik ku ngan anak2 buah ku jalan2 kat Putrajaya, ambik gambar jer.hehehe. So kebetulan dah sampai sana, ajak Humaira_maira jumpa. Maira ni member bim kat forum diet. kebetulan plak maira ni seopis ngan Ryannaz , iaitu member bim jugak, sama ahli kelab diet ..hehe. so kitorang pon jumpa la eye to eye for the 1st time. Waaa..seronok bangat dpt jumpa walaupn sekejap jer...

Seriously , i dont think they both have any problem with their body . dah nampak OK sangat2 , esp maira yg tinggi menjulang tu with her slim body. NAZ plak tak nampak sangat body nye sbb baju nya sume dah besar2, dah mcm baju pinjam ..ehehe. tapi naz ni jauh la lebih kecik dari aku nih. pastu naz ni PEMALU la sangat .wahahaha..sorry naz..aku ni ske gelak kan org la kan.Maira plak sopan santun lemah lembut je berckp ..boleh ke maira nak kawan ngan bim yg kasar dan ganas nih??ehehehe. boleh jer. kan maira kan??? walaupon naz tu pemalu masa tu,aku rasa naz ni sbnrnyer ade karakter macam aku jugak lebih kurang, kita tunggu bila jumpa 2nd time.hehe

Aper2 pun , thank you so much luangkan masa jumpa bim. aku ni dah macam menteri la, siap buat appt nak jumpa orang.wakakaka. rasa mcm orang penting je aku ni .hehehe..di tgh2 panas2 tu kitorang sempat gak snap few picca..pic kitorang bertiga ni di ambik oleh anak buah aku iaitu si Anel yg sebok interframe gmbr2 kitorang. pandai kan dia ambik gambar guna henpon aku?


maira , bim n ryannaz..kitorang mmg cun ..terima kasih atas pujian sume..hahahahahah




tgk muka anel tu ..kerut2..dia tak ske gambr kat sini ..panas..panas..
pic ni membuktikan , aku sungguh kemetot ..hahaha



naz...sib baik ko tak brape nak tinggi mcm maira tu ..kurang rasa rendah diri ku ..hahaha


Wednesday, February 11, 2009

WELCOME ME BACK !!

Salam sumerrr!!!! I'M back ..! ceh ..mcm ape jer ..

arini tak sempat nak hapdet anything ..so nak tepek few pics semasa cuti2 buang duit bersama adik ku dan anak2 buah ku ...
ni kat putrajaya..muka kerut2 sbb panas ..haha..

anak2 buah ku ..yg kecik rafie..yg besar anel ..anel ni ske la buat muka camtu ..


ske dia dpt naik menatang ni ..hahaha

anel,mak nye aka adik aku la ngan rafie depan terminal 1..hehe...tgk muka anel ..asik kerut2 jer..



wawa yg comel ( aku la tu..hahah) ngan anak2 buah nye yg lagiii comel ..


rafie ngan bear yg kitorang kidnap sekejap bawak jln2..pastu letak balik kat tmpt nye..tak beli pon..hahahah



picca kat PD..dari kiri Budin(laki adik aku) , Lau ( adik aku ) , bimbim(aku ) ngan amin ( laki aku )hehehe..eeee..aku perasan mcm aku kurus skit la dari adik aku ..hahaha..kurenggg



gmbr poyo adik aku ngan laki nya kat putrajaya..lawa giler aa pic ni ..sayang laki aku takde plak ..kalu tak bleh kitorang posing camni gak ..hahaha


me and anel ..anel posing boring ..ehehe








ni konon2 picca ala2 perasan kurus la ..hahaha..









Wednesday, February 4, 2009

PENGUMUMAN PENTING..HAHAHA

Macam la penting sangat ..tapi agak penting la supaya org tak pk aku kene kidnap ke ape ke..hehe..

Mulai esok ( 05.02.2009 ) sehingga selasa depan ( 10.02.2009 ) aku akan bercuti dari internet dan berblogging dan ber forum kerana family ku iaitu adikku dan anak2 buah ku akan dtg ke sini utk berpoya2 dan mengabiskan duit aku .hahaha. jadi tak dapek la nk hapdet aper2.

Sepanjang ketiadaan aku ni ..korang jaga diri baik2 yer..make sure diet n eksesais mcm biasa ( aku terpaksa la menjaga diri dengan lebih baik ...kerana dugaan nya mesti la maha hebat ..hehe). I'm gonna miss all of u ..take care yer.. oh btw..thanx a lot to vogue and maira kasik award friendship tu eh ..tak sempat lagik nak menepek nak bg sapa nih..ehehe..

Ni la gmbr anak2 buah kesayangan ku itu ..mak nya ? korang tengok la pic nya kemudian sbb adik ku ni very the vogue okeyyy..slim melim kurus tinggi ..haiya ..aku gak yg kemetot..


ni nama dia Mohd Irfan Hassan @ Arnold. kenapa arnod? aku pon tatau kenapa.mak dia mmg mereng panggil anak nama camtu.hahaha. HENSEM kan? huh. belum tgk live. hehe




ni plak adik kepada si Arnold tu. nama nya Mohd Rafie Hassan @ Kojek. kenapa kojek? sbb botak- kata bapak aku yg bagi nama tu. hehe. umo baru 6 bulan , berat 10kg ye tuan2 dan puan2.hebat tak hebat. badan besar , tapi cengeng. skit2 nangis..hehe





YEY YEY! DPT AWARD..HAHA



TQ EYNDA FOR THIS LOVELY AWARD..CEWAHH..RASA MCM DPT GRAMMY PON ADE..HAHA..

tapi kene jawab tag dulu ye sebelum nak pas kan award nih ..

* Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

EYNDA ni bim kenal kat forum cari, Beauty and Fashion Tips , kat benang Cara Lansing dan Kuruskan Badan hehe..kitorang ni agak serasi sbb mempunyai misi yg sama iaitu untuk menguruskan badan cara sihat la kan..Eynda ni bim rasa sangat determine dengan apa yg dia buat. walaupon dia ckp dia tak konpiden lalu roundabout kan,hehe..tapi dia sgt konfiden dengan exercise dan diet yg dia buat. dan Alhamdulillah dah menampakkan hasil. Tabik spring sama eynda. Semoga kita akan sama2 mencapai target taun ni k? owh..btw..she's a very lovely mother to Adam and Hannah , and seorang suri rumah yg suka buat pizza (recently) haha. ckup lengkap tak eynda? =P

* Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

Fakta / hobi ni la penat nak pk ..kalau auta senang jer..ehehe..cuba la ek ..

1. Fakta : Tak pandai drive ..takda lesen keta..haha

Kenapa? sbb tak brani. rasa mcm fobia pon ade la. tapi sbnrnye aku tau tu perasaan aku je. belum smpai seru kot.haha..ade plak.

2. Fakta : tak pandai berenang - sama je mcm eynda

Penah blaja,tapi takleh apung apungan pon?asik tenggelam je..kene fokus bebetul kot..kalau tak mmg takleh la smpai bebila ..

3. Hobi : Suka shopping online.

Taktau kenapa eh ..mmg ditakdirkan jadi penyumbang kepada org2 yg bisnes online ni.haha.sbb kdg2 ada benda susah nak carik kat seremban ni kan,beli online. laki asik tanya je ape bungkusan yg mcm2 smpai tu..haha..

4. Hobi : Makan Makan Makan

Atas kesalahan hobi ni la aku telah menjadi obese dengan jayanya.ehehe. tapi dulu tak brape reti nak pilih makanan. skang dah kurang la skit kan. Suka cuba mkn mcm2 menda , esp kalau kuar ngan hubby yg sangat serba tau sume jenis masakan dan makanan. so nanti masa makan kitorang main teka2 ape bahan dlm masakan tu.konon2 ni mcm chef laa..hahaha

5. Fakta : My husband is a better cook than me ..huwaaa

Ni mmg fakta ni. laki ku masak mesti adik2 ku abis makan..kalau aku masak mesti ade tinggal2.huh.nmpk sgt tak brape best la aku masak. tak kesah la kan janji laki ku sudi nak masak.hehe

6. Fakta /Hobi : Hantu citer cina.

haha..bukannye aku ske hantu tu ..aku ni hantu la tgk citer cina. kalau citer cina tu ade marathon 7 hari 7 mlm pon aku sanggup aa sekang mata .hehe. mmg minat sgt eh cerita drama bersiri TVB terutamanya. sangat best !

7. Hobi : Internet / chatting / blogging

Ni la hobi yg ultimate nyer..ehehe..mmg takde keje lain la nak buat..asik internetttt jer..sib baik takde kat umah , kalu ade mampos la tak dan nak buat keje lain ..hehe

8. Fakta : I met my husband online!

Hahaha. ni rahsia yg dah terbongkar ni. aku kenal laki aku ni masa rajin chatting mIRC. kira aku ni mmg otai la kat cenel tu ..laki aku ni plak berlagak mcm org tak penah jpin chatting,tapi sbnrnye dia lagi otai dari aku. kitorang chat skali je, terus jumpa,terus tersangkut paut.hahaha. hebat ke tak hebat Love at the First Sight kata org tua2..hehe

9. Fakta : Malas iron baju

haha..ni perangai malas.bukannya fakta pon kan. kalau dah malas tu malas la. slalu buli adik aku iron kan baju nak gi keje.hehe

10. Tak brape minat pakai perfume.

Membazir je laki aku bli yg mahal2 tu..bukan nye nak pakai sangat pon. tah la, kdg2 suka gak,kdg2 tak brape suka.hehe.

*Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

ok..10 org yg akan terpilih utk award comel ini adalahhhhhh...jeng jeng jengg...

( alaaa..ramai yg bim nak tag,eynda dah tag la..bleh bg 2 kali ke award?hehe )

1. kak anie a.k.a MamaAirynn

2.Posh

3.Ummisya

4. Sis RL

5. ZEL

6. MR

7. Cikemi

8. Kak Mah aka Melati Putih

9. nabiha Ismail

10. Neisya

Monday, February 2, 2009

XTVT Hari Sabtu yg Sungguh Menyelerakannn...

Hari sabtu plak gi jln2 ngan hubby ..mcm biasa..takde tmpt lain nak jalan la kat seremban ni ..Jusco S2 ( again..haha) ..

Masuk2 je terus nampak Big Apple Donuts & Coffee..baru pas borak2 dlm porem pasal donut nya yg sedap tu ..ehehe..mmg tingin nak bli ..tapi blom kesampaian..lalu je la..sbb tujuan asal ke jusco ni adalah nak makan tghari ..iaitu nk mkn nasik la ..lapar..huhu


jdi kitorang gi foodcourt nye..slalu aku order nasik goreng tomyam in wok yg sangat sedap dan pedas tu ..tapi arini mcm nak mkn mende lain ..blackpepper chicken claypot..




ni ha muka aku nak makan..aritu laki aku order ni sedap ..aku mkn rasa mcm tak best plak ..last2 tak abes..huhu


dah tak larat nak abiskan..byk giler lagik ..tp aym ade 3 ketul kecik je ye..tulang2 plak tu..huwaaaa...




ni laki aku nye makanan..tamak tak tamak la..nasik ayam tapi ade 2 jenis ayam..blackpepper n yg merah tu ade rasa manis2.. RM 8+ okkkk...hehehe.tak la sedap sangat pon..




ni muka laki ku yg khusyuk nak mam ni ..aku ckp je nak ambik gmbr dia buat mcm2 muka laa..saje jer..
lepas makan2 kat foodcourt kitorang pusing2 jusco tu brape puluh kali tah ..rembat baju tshirt rm10 selai dua..ade sale tak abis2 la jusco nih..pastu laki aku sebok carik dvd Samurai X plak ..haiyaa..
Bila nak balik tu laki aku ckp " nak bli tak big apple tu??" mesti la nakkkkkkk...ehehe


tada..akhirnya berjaya gak bli sekotak yg ada 6 bijik donut..huhu






ni la rupa hasil tangkapan ku ..waaaa..meriahnyer..ade almond,alien,go nut,chocoring,pinat bater ngan ape tah yg last tu..aku paling ske yg tu la..sedap giler..siap ade mcm krim2 dlm nyer..huhu..owh dah jumpa..namanya Marble Duke..yummmyyyyy....




To make sure I dont overeat ( haha..ye lah tu ) ..so i cut a bit of every single flavor..just for the taste of my tounge..tapi bila digabungkan setiap potion tu ..bleh jadi sama saiz sebijik donut..hehe. Tapi aku mmg ske sangat si Marble Duke tu sehinggakan aku ngap lagi skali lps tu ..hehe..
Sib baik kejap pastu adik ku balik dr kerja dan terus melahap donut tu hingga tinggal kotak jer..so selamat la aku dari kedosaan yg amat serius..ehehe..
Sekian cerita makan2 di hari sabtu ..






Maxi...Maxi..Maximum ..haha

Salam suma. arini aku mcm nak demam la ..so aku nak wat entry pendek2 je. padahal aku dah plan nak taip panjang2 dari jumaat lepas lagik.huhu..

Semalam jln2 ngan adikku kat tesco..luar tesco tu ade mcm kedai thai ..teringin sngat nak bli maxi dress dr dulu lagi ..tapi takot kalau pakai mcm pmpn pegnen plak ..haha..lagipun slalu tanye harga mesti rm70+..huhu..

Masa jln2 terbekenan la kat selai ni ..haaiya ..kaler biru hijau camtu ..syantik lerr..tapi bila aku pakai tak cantik plaaakkkkk...baru plan nk pakai masa nak gi langkawi nanti ..huhu
aku buat tygn bergmbr je la kat korang ni ..jgn muntah suda yer..hehe..burok benor rupanya ..


aku ske aa corak ni ..tapi syg la bdn empunya nya tak brape nak lawa..hehe


ni konon nak tunjuk curve ke ape nih?hahaha

pandangan tepi ..hehe..burokss..