Tuesday, July 28, 2009

SERIOUSLY BUSY!

Salam sume.

Lama giler tak hapdet. Mmg la takde mende menarik pon berlaku. tapi kesian la kan org yg slalu jenguk blog ni yg dah bersawang ..haha.. sori korang .

Aku sangat2 la bz skang. bukan skang je . tatau kenapa semenjak masuk sini asik ade je mende nak buat. mmg la aku ske sbb tak terasa masa berlalu kan. Tapi masalahnye rasa mcm tak ckup jer nak siapkan sume mende. Bila aku tgh buat benda ni,bos aku tanye pasal benda tu. jadi nye , nak tak nak aku kene sentiasa prepare and update segala kes yg ada dlm tangan aku.

Walaupon bz, i still have time to hang out with Vogue2704. hehe. of course la hari jumaat kan. dah rehat lama. tu je la peluang nak berpoya2.hahaha. lain hari , asal tghari je pk pasal nak lunch , perut lapa giler. hari2 makan nasik 3 kali sehari. Hebat. hehe.tapi asal timing makan je lapa balik . Pelik.

Adakah berat aku berkurang atau bertambah ??

Semestinya bertambah. hahaha. sbb nya , skang ni hanya berjalan kaki adalah aktiviti harian. Anak maira dah takde nak kejar2. hehe. kalau tak bleh buli izzul ikut aku joging. hehe

Oh , sebelum aku lupa. untuk mereka yang stay kat Putrajaya or sekitaran yg berdekatan , pada 8 Ogos 2009 akan di adakan KARNIVAL KWAMP ( Kump. Wang Amanah Pelajar Miskin ) di Presint 8, dekat sekolah kot. hehe. tak pasti . Akan diadakan jualan barang2 terpakai , duit tu nanti masuk tabung kwamp tu. kira ni mcm indirectly menderma la kan. Banyak sangat barang dengar nya. ada baju , beg , alat elektrik , ape2 yg bleh diderma la. Bebudak unit aku kan siap derma handbag yg lawa2,tatau la sapa yg bernasib baik dpt beli tu. aku dpt sedekahkan baju2 je la. baju yg sendat dan baju yg besar. hahaha. seplastik sampah warna hitam tu , giler banyak . tu pon umah masih semak. tau beli je,pakai tak. mana tak melambak.

Kalau korang ada masa datang la . aku tak pasti timing la. nanti aku semak balik . dah pasti la start pagi kan.

ok kengkawan. do take care. really miss u all.

Thursday, July 9, 2009

2 news..

Salam .

Sehat ? I'm doin fine. Sebenarnya very the busy especially pagi2 camni. but i think this is the only time i can update anything. need to make it short n precise. haha. ape2 je la .

Got 2 news.

1 - I got the quarters !
Alhamdulillah..yeahhh.. belum pindah lagik.tp dah ambik kunci semalam. dah tengok2 ngan husband. dia dah sebok plan nak bli mcm2. huhu. need to clean up a bit. sbb habuk n such. but dinding cat baru - really brightly white..

Honestly , this house is waaaayyy smaller than our last place in Seremban . But my husband cheer up when he saw the kicthen ( that is the most important part of the house for him ). For me, I'm quite upset because the living hall is too small ( because that is the most important place for me. haha. nampak sangat asik tgk tv, laki sebok masak.hehe )

HOWEVER , it doesnt matter anymore. yg penting ada tempat tinggal , and no need to bother maira n family anymore. tapi i'm gonna miss Izzul Islam n Izzul Iman. bleh pinjam tak skali skala ?? hahaha. Izzul nye sekolah the same building kat umah aku jer. and yes , umah me n maira dekat sajer. We still can go for aerobic together on Sunday right ?? hehe

2 - I lost another 1 kg..

haha. keco. but this really means something for me. sbb dh jarang sangat exercise properly, makan pon banyak rasanya. tapi membuang pon byk. I think my body really helps me this time. Ada some muscle left kot..hahaha. Need to lose another 8 kg. I hope that wont be a problem lepas dpt pindah umah ni .

Oh btw , ruang tamu tu tak muat pon utk aku buat aerobik. ahahaha. aku dah ckp ngan husband 1 bilik kene buat bilik eksesais. ngeh3. manyak cantik yerrr...hehe

I'm very excited to move to the new house. Because i really wanna be back to my routine before.
Hopefully I can do that soon.

Calling for Nabiha Ismail !!! - Bha kata nak tolong kemas umah kan??haha. nanti jangan tak dtg plak. hehe.

Have a nice Thursday.

Thursday, July 2, 2009

Picca - with extra 2kg.hahaha

Salam.

As requested. ada orang dah rindu sangat nak tgk pic ku. haha. aku tau tu, saje nak tgk kadar PENGEMBANGAN aku kan kan kannnn...?? hehe..

pics ni di ambik masa bapak aku datang ke Putrajaya , mid Jun . tak brape hengat tarikh. gmbr pon kureng jelas sbb henpon sapa tah ni tak berkualiti lansung ambik pic.hahaha

jangan kutuk lebey2. skit2 dah la. hehe.

sori eh,posing sama je. baju pon ala2 sama je. hahaha.




Wednesday, July 1, 2009

A PLEASENT SUPRISE..

Salam.

Tiba2 harini aku update blog malam. Adakah aku telah berjaya memaksa laki ku beli laptop sebijik ? oh tidak sama sekali. ehehe. aku pinjam laptop maira , sekali ngan internet dia. haha. thanx maira !

Harini , aku sangat la mcm tak sangka , dapat berjumpa dengan seseorang. Petang tadi dpt sms dari seseorang
"bim, ko kat moe kan ?"

aku dengan blur tatau tu no henpon sape , aku pon jawab "aah.kenapakah ? " hehe.sukati aku je jawab kan padahal no tak kenal .

"aku ada kat moe ni,lapor diri naik pangkat. kat e...aras..."

uiks. aku dah pelik. sapa plak ni . naik pangkat? kat aras....? dekat giler dah ngan bhgn aku.

skali aku cek2 balik no henpon, rupa2nya Vogue2704 ! laaaa...mmg jodoh kita aa nak jumpa kan vogue? dulu kita plan nak jumpa masa bim keje kat n.sembilan , pastu vogue nak pindah nilai.
skang ni dah lain plak. dua2 dpt keje kat putrajaya , the same building plak tu.haha. a pleasent suprise i should say.

disebabkan aku tersangat la sebok skang kan, aku bleh tak ingat nak amik pic kitorang (mcm aku slalu buat kalau jumpa member diet ..hehe ).but no worries,we'll have more time with each other.

next week i'll have my next O&G appointment. i dont know what to expect. this time we'll review not only my blood test result , but together with my husband's result. hopefully everything will goes well. pray for us.

tomorrow ada meeting unit kitorang. and the public speaking topic will be "1 Malaysia : what u can do as a government servant and a citizen".ape nak citer tu ? got no idea. giler ngeri nak masuk meeting sok. but I'm not a coward. Jangan mengelak dari tanggungjawab. aku tak ske betul perangai org mcm tu. dah tau tu tugas dia , time2 tu la dia tak datang keje . kalau betul2 sakit takpe , ini buat sakit hati orang lain jer. huh. coward.

ok la korang..time to sleep. ehe.ngantuk giler.

for vogue - Congratulation on ur promotion ! and welcome to our ministry ! hehehe.pasni bleh kita lepak makan sama kan.sambil2 gosip pasal geng diet.haha.eh,nanti hapdet kan haku pasal forum.lama giler tak masuk .

Thanx for all readers. you guys always make my day. Thank you.

Good nite. sleep tight.