Saturday, January 30, 2010

THE WORSE DOCTOR EVER! ( and sadly he's MALAY)

Salam.

dah lama tak update. boring je blog ni. hehe

i'm 31 weeks this week. tinggal 9 weeks saje..neves2..

last week me n hubby went to KPMC - Kajang Plaza Medical Centre..kononnye nak scan 3D ..ada member scan kat situ..gmbr cantik ..dpt 2 keping..rm45 je

jadi bim pon excited giler..walaupon hubby asik ckp takmo pegi..terpksa gak dia ikut kata bini nyer ni ..

bila smpai bim pon tgk nama doktor pakar tu Dr Jamil..melayu..mesti ok jer ni..

skali bila masuk bilik dia ..lansung tak tgk muka kitorang,sebok menulis , tak jemput pon duduk..pepandai kitorang je duduk sendiri ..

soklan pertama "anak no brapa?" tak ada intro lansung..bim jawab dengan senyum2 "anak pertama"

soklan ke 2 "last period?"
soklan ke 3 "ada masalah apa2?"

mcm ni ke doktor swasta ? takleh nak imagine lansung. bim kan penah keje kat klinik swasta. our DR was wayyy better than this one. we r paying you the money, remember??

pastu bila dia nak scan dia ckp camni " ok, pegi sana" sambil tunjuk kat tmpt baring sblh ultrasound tu..bim mcm blur giler.nasib nurse tu tunjuk n tolong.

DR tu terus je scan perut bim, TANPA panggil hubby bim yg duduk kat sofa dia..bim sendiri yg pnggil hubby. lansung tak mesra alam la doktor ni ..

bila scan plak, scan biasa. bim heran la. bim nak yg 3d..dia bolayan je bim ckp nak yg 3d. tak dengar or buat2 tak dengar..

"ok..ni kepala dia..ni kaki dia..ni tulang rusuk..jantung.." dah .

bim tunggu je dia nak ckp its a boy or girl..nothing come out.

"penah scan sblum ni? dah brapa minggu pregnant?"
"kalau ikut scan ni bby kecik ..kurang 3 minggu dari umur sbnr"
"datang balik 2 minggu lagi kita tgk camne" ( haram la aku nak dtg lagi kalau mcm ni ko layan patient )

tu je ko nak ckp ke doktor? bikin panas. i'm not paying u for that. u r such a bad doctor, spreading a bad news , without an EMPATHY.

dengan takda mood nya bim tanye " nampak jantina tak doktor? girl or boy ?"

HE DIDNT ANSWER. tak dengar or saje buat pekak.

tetiba the nurse menjawab dengan suara yang kecik "baby girl KOT"

its better u just dont say anything. sbb KOT mean like "i dont know for sure" so why u do u mention dat? arghhhh..tensen .

me n husband kuar dr bilik tu dengan sangat tension. this is the WORSE experience i ever had with a DOCTOR. even a gov doc can talk n do better than dat.

and u know what make it worse ?

before i went out from the room, i ask the Dr , can i have a copy of the scanned pic ?
tau dia jawab ape ?

"gambar tak cantik jadi saya tak print. kalau gmbr cantik sy print"

STOOPID.

bukan salah aku gmbr tu tak cantik, but i still deserve the pic for rm45 kannnnn????

seriously. sakit hati.

and now i'm worried because the DR said my baby kecik dari umur sebenar..she/he's like 3 weeks smaller than she/he should be..

harap2 baby ok..and i do believe she's doin ok..insya Allah..korang doa2kan lah yer..

Sunday, January 17, 2010

I NEED HELP..

Salam.

I need some help and favor.

Ada tak sesape yang tinggal area KUALA KUBU BHARU?

adik bim yang pas SPM aritu tengah PLKN kat KEM PELANGI HILL, KKB , SELANGOR

alkesahnye, aku dan laki ku tatau kat mana tempat tu ..

bim cuma tau ada stesen komuter kat KKB..last station..

ada tak sesape yang bleh bagitau dari stesen KKB tu nak ke kem pelangi hill tu brapa jarak ?

kalau naik teksi brape RM ek ? and ada bas tak ? dah sahih2 teksi mesti mahal giler sbb tmpt tu adik ckp jauh dari bandar..

bapak bim kat kuching dah bising2 kenapa tak gi melawat lagi adik bim tu ..huhu
bukannya tak nak melawat..bim skang bukannya larat sangat nak gi jauh2..dah la leh melawat hari ahad jer..sahih2 bim tak lrat nak keje hari isnin tu plak ..huhu..

tolong la ek sapa2 yang bleh bagi cadangan ..

stress plak rasa hidup bim kebelakangan ni..mcm2 benda nak pikir..barang anak pun tak beli lagi..uhuhu..sabar ye nak ..

Monday, January 11, 2010

bodysuit / romper, and other stuff

Salam

terlupa plak nak share ni. hari ahad lepas ada jualan kat depan kafe presint 9. actually every sunday..sebelum ni takde plak nampak gerai jual barang budak..kebetulan aritu ada..sonok plak tgk romper/bodysuit(i dont know which one is which one..ada beza ker?) and also legging ..aaa..soooo cuteee..anak lelaki leh pakai legging tak ??hahaha. yg ada gambar kartun kat bontot tu..ingat nak rembat jer..rm18 selai..pastu ada socks yg mcm kasut tu..ape ke nama nyer..bim dah slalu tgk online..cute ler..




i love this socks..ape ke jenama nyer..mcm baby pakai kasut..ehehe

and this legging!! oooooo...best nyerrrrr...

tapi ni je 2 lai yg bim rembat..tatau nak pilih la..janji ske tgk je la..nasib ko la nak, mak ko ni kurang taste ber pesen ..ehehe











Genap 7 bulan..

Salam

lama tak update. kenapa? ntah. makin malas.hehe

harini genap 7 bulan pregnancy. cepatnya masa berlalu. tinggal lagi 12 minggu..neves nyer..

harini bim ambik cuti rehat. plan asalnye, lepas check up kat klinik pagi tadi, nak gi wat scan 3d kat KPMC, kajang. ada member buat kat situ rm45 jer scan 3d. tak ke murah banget tu? slalunye rm100+ kann..tingin sangat nak scan 3d tu..nak wat kenangan. tak nampak jantina anak pon takper, kalau nampak lagi best..hehe

lepas scan 3d tu plan nye nak bli la barang baby skit2..bak kata nurse tadik , kene buat persediaan sikit2, sbb takut ada yg bersalin awal ker kan..

tapi awal pagi tadi dlm kol 1 lebih kak ipar kol husband, abang husband kat perak meninggal..Innalillahi wainna ilaihirrajiun..last jumpa abg ri tu masa majlis kawin cendel..last year la, bulan 11..nampak dia mcm sehat jer. dengarnyer kak ipar ckp dia tiba2 rebah masa tgh main badminton..semoga rohnya dirahmati Allah swt..

so hubby pon join kakak2 n abg2 dia ke manjung,perak pkul 2am tadi. tinggal la aku sorang2 kat umah ni. pagi tadi gi klinik jalan kaki. masa pegi rileks lagi sbb awal pagi kan nyaman nye udara. skali masa balik dr klinik, mak ai..panas ya ampun. syukur la selamat smpai ke rumah.

rindunye kat husband. padahal lom smpai 24jam kene tinggal sorang2. hehe. sunyi nye hidup kalau abang takde..takde orang nak buat lawak..takde orang nak bawak borak..huhu..nasib baik ada baby dlm perut leh bawak borak..walaupon tatau dia dengar ke tak, yg penting dia respon la jugak. kalau tak respon, ibu n anak tido jer la..ehehe

kat sini mcm nak ujan skang ..jap lagi mesti bim terlena ..

ok la..take care sume..

Friday, January 1, 2010

Selamat Tahun Baru 2010

Salam.

sepatutnya semalam nak wat entry ni,tapi tertido awal.hehe.sedar2 dah kol 4am.eisk3..
semenjak dua menjak ni pkul 8-9pm da ngantuk. tahan ngntuk pon kalau ada citer best jer..kalau tak,mmg takleh tahan

selamat tahun baru di ucapkan kepada semua kawan2. semoga tahun ni akan membawa lebih rezki untuk kita semua. semoga dipermudahkan perjalanan hidup kita dan semoga tahun ni kita akan jadi lebih baik dari sebelumnya.

bim bersyukur sangat sbb tahun 2009 adalah tahun rezki bagi bim. rezki dpt naik pangkat, rezki dpt turun berat badan smpai 10kg, rezki dpt byr downpayment avanza untuk family kat kuching dan yg paling penting, rezki dpt pregnant..itu rezki yg paling besar dlm hidup bim ..
semoga tahun ni, akan di kurniakan kehidupan yang lebih baik , anak yg soleh / solehah , dan moga dpt jadi ibu n isteri yg baik , serta jadi pekerja cemerlang.

bim tak buat list azam baru taun ni. tapi salah satu target bim, mesti kurangkan kes-kes AP59 yg bim uruskan sekarang. bim nak biarla kehadiran bim di tmpt kerja skang akan mendatangkan perubahan. dan yg lebih penting, moga bim dpt mendidik anak bim dengan baik. hehe.

taun ni jugak akan mula balik cabaran menguruskan badan bagi bim. sbb dah naik almost 13kg.hehe.selamber jer naik banyak tu. nak turun banyak punya susah ..good luck to me!

ok la..lapa ni ..hubby ni tido plak..tadi kata nak kuar makan..huhu