Wednesday, March 31, 2010

WELCOMING OUR BELOVED GIRL ~ DANIYA ~


Salam.

Untuk yang tak tau lagi , alhamdulillah bim dah selamat melahirkan baby girl pada 25/03/2010 jam 1.15am di Hospital Putrajaya.

We named her DANIYA - The kind hearted.. semoga dia akan jadi insan yang baik hati..

Few days lepas bawak balik rumah daniya kene kuning plak ..tinggi sangat , result darah dia 311..terus kene admit ke NICU putrajaya ..kene pasang 4 lampu UV dan masuk air..

Alhamdulillah , semalam bilirubin level dia dah turun kepada 230, lampu pun dah jadi satu je dan tak payah masuk air dah ..

Tadi tengahari bim gi melawat dia, lampu dah takde tapi blum boleh discaj..Dr nak tgk dlm few hours lagi ..harap2 blood result petang ni ok n daniya bleh balik rumah. I miss her so much..huhu

terima kasih atas wish kawan2 semua ..doakan daniya cepat sehat dan balik rumah secepat mungkin k ..

Sunday, March 21, 2010

Me @ 38wks..this will be a real challenge..

Salam..

dah lama tak update ape2..ntah2 ada yg ingat aku dah bersalin..ehehehe..
harini, genap 38minggu..belum ada tanda2 lagi nak bersalin..dan mungkin akan lambat skit dari tarikh due kata dktor..sbb baby kecik skit kan..dan air ketuban masih borderline..hopefully takde la masalah ..doakan yer..

sepanjang cuti sekolah baru ni aku pun cuti gak ..sbb adik ku si comot dan arif datang sini..so aku pon sebok gak ikut jalan2..hehehe..

ade ambik bbrp pic..dan sangat la terkejut ( takde la terkejut sangat ..haha) dengan saiz terkini aku ..waaa..sungguh hebat kadar pengembangan selama pegnen ni ..but i dont mind as long as me n the baby is well..

berapakah jumlah kenaikan berat ku sepanjang pegnen ni? korang akan tau sebentar lagi ..hehehe






Previous weight = 60 kg..( setelah setaun lebih berusaha turunkan 18kg )
Current weight = 82kg !!! ( setelah sembilan bulan berusaha menaikkan berat badan sebanyak 22kg..hehehe) >> sila rujuk pic2 di bawah ..

muka aku dah kembang giler..adk aku asik ckp "kak ..muka ko besar laaaa"


gmbr duduk dah mcm mak gajah terduduk

gmbr berdiri ..perut tak nampak sangat plak ..tapi still gendutttt..
tu je bbrp pic yg ada..tak byk sgt ambik pic masa pegnen ni ..tapi penting nanti nak wat track record..ehehe..
lepas beranak ni akan jadi cabaran yang sangat besar untuk turunkan berat sebanyak 22kg..(dan mungkin 24kg sbb selagi belum bersalin berat akan terus naik dan terus dan terus..ehehe)
kebelakangan ni bim tgk ramai member diet n exercise dulu dah ambik produk mcm2 jenis..bim takleh nak halang tu pilihan korang sendiri kan..nasihat bim, apa pun produk korang ambik, jangan mudaratkan diri sendiri , pastikan selamat , dan yang paling penting adalah kesihatan korang, so sebaiknya jangan tinggal exercise.
harap2 pas bersalin nanti bim mampu mulakan balik semua yg penah bim buat dulu,taknak la cakap je lebih kan...last2 join plak beli produk mcm2..hehehe..
doakan bim selamat bersalin tanpa komplikasi dan masalah yer..dan bim mintak ampun maaf atas segala salah silap bim , halalkn segalanya yer..
take care sume..