Thursday, October 20, 2011

Citer Fly Lagik

Salam Khamis.




InsyaAllah, petang ni akan fly balik lagi
sebab ada urusan keluarga..

InsyaAllah , adik lelaki yg baru habis belajar 
akan start keje kat Labuan minggu depan..
so buat majlis kesyukuran sikit utk dia ..

Doakan yang terbaik untuk dia..
semoga dia akan bertahan dan bersabar dengan segala kerenah manusia..
apatah lagi kalau kerja swasta..kerja kerajaan pun sama..

apa2 pun..niat kena ikhlas..kalau niat betul dari awal, insyaAllah susah skit nak tersasar..


Semoga semuanya selamat..amin..


insyaAllah takde update la 2-3 hari yer..hehe


Wednesday, October 19, 2011

Citer Blog Yang Seronok Untuk Di Baca

Salam...
Harini mcm x bz ler..belum lagi kot..hehe

sbb tak brape nak bz..aper lagi, ambik chance blogwalking..

Seronok tgk mcm2 jenis blog yg link ngan blog member..ada blog memasak, blog gosip, glop diari, blog jejari tak runcing(hahaha), blog yang semua benda tak puas ati..hehe

Dalam banyak2 blog ni..ada few blogs (selain blog kawan2 yang dah di bw hari2 la kan) yang sangat menarik perhatian aku dan macam tak bleh nak berenti baca..senang citer.. I LIKE!! dan TERBAEKKK!! hehe..

here goes the list :
*klik untuk link ke blog tersebut.


- syok baca blog ni sbb share pasal life kat oversea and beliau ada anak yang comei named cik Aiyu. 
sangat cute,adorable,smart and photogenic. 
This is my leisure reading..sbb cik Aiyu ni umur nya lebih kurang Daniya, beza 3 bulan camtu..
sonok tgk Aiyu membesar bersama Daniya..hehe..


- dont ask me bout the blog name,does it matter anyway? hehe. aku ske baca style penulisan dia yang sangat JUJUR dan SARCASTIC. can honest n sarcastic be in one sentence?? haha..depends. 
this man i think surely is a real honest n brave man. 
only that kind of man can say bad thing about thing that other people think is not bad. savvy? 
he have his own thinking and dont bother what other people think. ada aku kesah ek?
that makes his blog more interesting. and he have a good stories too. Best!
Maybe I wont be agree in everything he wrote, 
but its good to know that there's so many ways to express your opinion...


- yang ni agaknya sume orang tau..blog ex-gf Khairul Fahmi Che Mat, goal keeper yang muka ala2 korea tu kan..aku tak penah baca pun blog ni..sehinggala lepas dorang break. kenapa plak nak baca lepas orang break..hehehe
agaknya citer sadis dan sedey lebih seronok untuk dibaca..
tapi sebenarnya, kan ada mcm perang besar ek antara penyokong elia n kfcm nih..ntah ler
malas nak campur. masalah begini adalah sangat merosakkan minda anak2 muda..
good to read that she's moving on. so teruskan jer belajar, business and photography tu.
lupakan ajer mamat tak semenggah tu ok? 
* what does it mean by Elia:short n sweet? adakah bermaksud nama yang pendek n sweet, or orang nyer?? hehe. sy sekadar bertanya yer...


- ni plak blog yang menentang habis-habisan blog no.3 ..hahaha..
respect giler ngan ahkak ni ..sbb sanggup berperang habis-habisan demi kfcm..and i wonder why?
he/she (she looks like he, but named ahkak ..so i prefer she?) adalah sangat menyampah agaknye dengan si Elia..kadang2 seronok membaca ..tapi just for fun. 
we dont judge people if we dont really know them. same goes to this person, whoever he/she is.


ni la blog yg baru2 masuk dlm list utk bacaan aku. kalau korang rasa tak best, tayah baca. senang jer. they wrote it for their own satisfaction, same here. kadang2 rasa mcm bercakap sorang2, but we never know...;)

ok la. until next time. when i'm not bz at all. hahaha



Monday, October 17, 2011

Citer Serikin ~ The Shoppin Heaven!

Kain sulam

Topi budak

Owhhh LV..i Like!

Jubah Kaftan

Kasut comei

Baju Sulam dah siap

Handbags

Handbags lagikkk

Dan Lagikkkkk

Baju2 jubah cantek2

Ukulele - gitar kecik

Langsir

Kain sulam utk kebaya





Salam.

Puas layan mata?? eisk3...sonok nyer yer??

Alhamdulillah..baru kembali ke tanah semenanjung selepas 5 hari di Sarawak..
ada kursus kat sana..
Kursus nya smpai Jumaat jer..
so Sabtu kitorang merewang ke Serikin..

Serikin ni kat sempadan indon-sarawak..
so masih bleh masuk melalui kuching tanpa passport or sebarang dokumen..
tapi, kalau beli barang beso2 ..ada polis check masa nak kuar..
dan kadang2 kena charge..tgk nasib la..

yang syok nyer g serikin ni..semua nya ada..apa yg takde? orang je tak jual ..hehe
mmg syok..kalau tak membeli pon seronok cuci mata ..
tapi kalau tak membeli mmg rugi ..

kain2 sulam, telekung,handbags sangattt murah ..
bawah rm100 dah dpt yg cantik2..
aku kalau g sini mmg tgk kain sulam jer la..

tapi baru2 ni pegi dah banyak handbags plak..cantik2 plak tu ..harga pon dlm rm25-rm40..giler lah..sbb kat Jalan TAR pon lebih kurang cmtu kan..hehe

Serikin ni bukak hari sabtu n ahad saje..sabtu full day smpai petang..ahad half day yer

Kalau sapa2 nak g serikin, 1 thing u should know, Serikin adalah SANGAT PANAS sebab kat tengah2 garisan khatulistiwa. Pakai proper outfit, bawak payung or pakai topi..pakai baju yg serap peluh, pakai slipper, jangan pakai heels, jangan nak vogue bagai..nnti seksa nak bershopping..hehehe

So, sapa2 nak ke Kuching sila pastikan anda pergi ke Serikin yer
Tak pergi mmg sangattt rugi..(untuk orang yg ske shopping la kan)

ok la..selamat menjamu mata...;)


Citer Komen dan Barang Free ..^_^

Salam..

Semenjak aktifkan balik blog ni, bim perasan stats macam naik jugak..
ada jugak la org baca blog ni kan..(ade ker? takkan stats tu antu klik kot..hehe)

terima kasih banyak2 atas kesudian korang jenguk blog ni..tapiiii...

kenapa mcm takde org komen aper2 ek? tak menarik yer citer blog nih? hehe
nak wat camne kan..tuan punya blog ni bukannya pandai mengarang..dah tu kuat merapu..nasib ler kan..eheh

so, untuk memastikan yang membaca blog ni bukan dodok..(hahaha)
bim ingat nak bagi barang FREE la..(kalau ada yang nak ler..)

ekceli, bim ada dua barang yang bim nak give-away (cewah)
sebab nya dah beli,tp baru pakai sekali dua,rasa tak seswai ngan kulit bim..
barang nya adalah ...
....
...

Silky Girl Skin Perfect Liquid Foundation - 01 - Light 
Yang ni tak seswai ngan kulit bim yang tak brapa putih nih..bim pakai yang 02-Natural..
so drpd biar jadi kerass..baik sedekah kan kat orang kan? hehe
Satu lagi yang ni..Safi Rania Gold Beauty Cream (Krim Kecantikan)..
Masa sebelum pakai silky girl tu konon2 nak try yg nih..
tapi kurang berkenan sbb macam kesat plak kat skin bim
tpi ni bergantung ngan kulit muka masing2 yer..

Ada yang nak ker?? hehe
Kalau nak..ada syarat nyer..hik3..

1. buat satu entry kat blog korang tajuk "Bim bg brg free"
2. komen kat entry ni, bg link entry korang tu
3. dlm entry tu kena letak pic korang yer..hehe
...itu sajer..boleh? hehe

kalau ada la org nak join kan...kalau takde nak wat camne..huhuhu

ok la..itu saje citer pagi ni..selamat bertugas!

oh yer..giveaway ni terbuka sehingga 16 Oktober 2011 (Ahad) ok?

Good Luck !

Tuesday, October 11, 2011

Citer Fly-fly away...

Salam semua..

Sehat ?
Walaupun tak pasti la ada org ke tak baca blog ni kan..bim teruskan la menulis..hehe

insyaAllah esok smpai jumaat ada kursus ..kitorang jadi urusetia 
gi kursus tak best sangat ..yang best ..sebab..sebab 
kursus tu kat Kuching!! hahaha

sonok la kan dpt menyelam smbil minum air??

yang paling penting..
tak saba nak tunggu hari SABTU..
sebab nak pegi tempat feveret aku iaitu...

SERIKIN!!! haha




eisk..lama btol tak pegi..
tak sabo rasanya..harap2 tak ujan la ek..

doakan kitorang selamat pegi dan selamat balik 
agaknya tak berhapdet la blog beberapa hari ..
ada ke org kesah?? hehe

bye!

Monday, October 10, 2011

Citer Post-Bajet 2012

Salam hari isnin..


Dah isnin balik ek..cepatnya masa berlalu..
Minggu ni 2 hari je ada kat opis..rabu dah fly fly away..

Jumaat lepas kecoh sekejap pasal bajet 2012
tapi weekend takde plak dengar org borak sakan pasal bajet..pelik2..

apa2 pun, jutaan terima kasih kepada PM yang menyampaikan bajet tu..letih tau nak berdiri brape jam pastu nak smpaikan sume bajet tu..abis dah sume staf perah otak nak bahagikan duit yg ada dlm kerajaan nih..terima kasih kepada semua tenaga kerja bajet 2012..especially yang bawah2 tu la kan..

sedikit intipati Bajet 2012 :
  • rm1 billion untuk penambahbaikan sekolah 
  • sekolah percuma..sume yuran dimansuhkan
  • kenaikan tahunan gaji kakitangan awam antara rm80-320
  • umur persaraan dilanjutkan 60tahun
  • skim rumah pertama ku dinaikkan daripada rm220k kepada rm400k
  • tambahan bonus setengah bulan gaji minimum rm500
  • Bantuan rm500 one off kepada isi rumah berpendapatan di bawah rm3,000
  • bantuan persekolahan rm100 setiap murid/pelajar tahun 1 hingga tingkatan 5

tu la antara isi kandungan bajet 2012
banyak lagiii..cuma ambik yang penting2 jer..hehe..dan ada kaitan ..hehe
Alhamdulillah..walaupun ramai yang tak puas ati sangat kan..pada aku, bersyukur adalah lebih baik..tak bleh tamak..sapa nak bagi gaji naik rm80 pastu tambah lak bonus rm500..pastu tambah lak bantuan rm500 one off..tambah lagi rm100 untuk anak sekolah ..
brapa rm dah sume tu? cer kiraaa...

ok la ek..nnti smbung citer..

sebelum tu..kenapa takda org sudi nak join give away bim ek??uhuhu
sedey nyer..tapi takpe la..
mungkin tak seswai ngan jiwa n kulit korang kan..hehe..

Friday, October 7, 2011

Citer Bajet 2012

Salam Jumaat..


Just can't wait to see this man speak bout the budget 2012..
Lambatnya pkul 4pm..hahaha

What do u expect ??
Naik Gaji?
Bonus ?
...
Apa2 pun..Asalkan ada..Alhamdulillah..
Jangan tamak ..jangan nak semua ..apa yang tinggal untuk NEGARA kalau kita nak semua ??

Apa-apa pun..semuanya dalam Fail Merah Jambu..


Kita Tunggu Dan Lihat .. ;)

Semoga semua orang Murah Rezeki hari ni..aminnnnnnn

Thursday, October 6, 2011

Citer Sakit Tengkuk

Salam.


Petang2 ni citer pasal sakit tengkuk plak ek..


Tatau kenapa, dah 3 - 4 hari ler camnih..asal lepas tghari jer mula la rasa sakit kat tengkuk ..


takkan la sebab dok dpn komputer..dah bertaun2 buat kerja yg sama jer..takda plak sakit camnih..


Stress?? kalau nak kira stress, lagi stress masa banyak outstation..ni skang banyak melepek jer (tu yg entry blog banyak..haha)


bistu ape ek? kenapa yer?


takkan la darah tinggi..sbb bim mmg check BP setiap 2 bulan kat klinik..


ada org cadangkan g berurut..mana tau salah urat ke ape..ermmm..


yang paling tak tahan, sakit tengkuk ni akan jadi sangat teruk dan effect sakit kepala sebelah kiri bila lepas maghrib..malam tadi siap sakit kepala smpai rasa mual and muntah2..


pelik betol. sangat2 pelik sbb ada time frame plak nak sakit. pagi2 tak sakit. tghari sakit sikit. bila petang nak masuk malam, sangat2 sakit dan seterusnya memaksa bim tido awal..huhu


any idea?

Wednesday, October 5, 2011

Citer Budak 18bulan



Budak ini sudah berusia 18bulan..iaitu setaun setengah ..

harini kene cucuk. nanges mcm nak rak masa kene cucuk, tpi 3 saat lepas tu dengan selamber  berjalan2 kacau budak lain..hehe

skang sudah pandai cakap sikit2..
dah pandai suap2 diri sendiri (smbil sepahkan meja n lantai)
dah pandai ABC (iyer2 jer..)
dah kenal nyanyi "burung kakak tua"
dah pandai ambik tepon and suh call atuk kat kuching
dah kenal banyak haiwan (biasanya gambar lion adalah disebut ha-i-mau)
.....
kesimpulannya, dia adalah sangat pandai! 
hehehe

insyaAllah sebelum dia 2 tahun nak usahakan ajar dia diapers-free..
terlalu awal? tunggu smpai dia pandai cakap nak berak/kencing..hehe

we love u so much Daniya!

Monday, October 3, 2011

Citer Airasia : Mungkinkah aku antara penyumbang utama??

Salam..

Tadi bli tiket utk adik . 
masa godek2 Manage My Bookings..punya la panjang senarai completed flight..hehe..

Adakah aku penyumbang utama Dato' Anthony Francis Fernandes a.k.a Tony Fernandes ni jadi kaya raya? hahaha

yang abis duit, akuuuu jugakkkk..

tapi nak wat camne? bukannya bleh naik bas pon dari Kuching ke KL kan?


 ni yang dah setellll...terbanggggg bersama duit ..


ni plak yang on the way nak terbang..tapi duit dah terbang duluuuuu!!!


Walau apa pun, orang merantau mcm aku ni sangat bersyukur sbb ada AIrasia nih..
walau org ckp mcm mana skali pun pasal AA, sekurang2 nya ada alternatif selain naik MAS..

sebab harga tiket MAS selalunya adalah 3-4 kali ganda dr AA..

Contoh :
KL- Labuan : 
RM700 (MAS)  
RM188 (AA)

giler tak jauh beza harga nih?

kalau mampu takpe beb..kalau tak mampu, pandai2 la ek..dah sahih2 KL nak ke Labuan takde bas express dek non..hehe..bistu nak berenang?? mintak dulu sponsor dari kerajaan Malaysia, atas alasan menaikkan nama negara..yerrr..hehe


Citer Monday Blues - Buang Anak

Salam.


Hari Isnin. Pagi2 dah bukak citer pasal buang anak. hermm. kenapa bukan buang bayi? sebab dah sahih2 yang dibuang tu ANAK seseorang,bukan sekadar some random babies..kan?


Sedutan Harian Metro (klik link ni utk citer lanjut) :



"KOTA BHARU: Mayat bayi perempuan yang masih bertali pusat bukan saja dihumban ke dalam perigi sedalam lima meter, malah disumbat di dalam beg sebelum ditemui di kawasan kebun getah, Kampung Belimbing dekat Limbat, di sini, pagi semalam.
Mayat bayi yang dipercayai dilahirkan beberapa hari lalu ditemui pada jam 8 pagi oleh seorang penoreh getah, Tuan Mat Tuan Lunik, 64, sebelum dia menghubungi polis.

Menurut Tuan Mat, dia dan isterinya, Siti Fatimah Awang, 60, seperti biasa mahu memulakan kerja menoreh getah di kebun mereka.
Katanya, ketika mahu mengambil air di sebuah perigi , dia ternampak sebuah beg sebelum menaikkan beg itu menggunakan galah.

“Saya buka beg itu sedikit dan terkejut apabila ternampak muka bayi. Saya terus memaklumkan kepada penghulu kampung, Zakaria Awang Teh sebelum menghubungi polis,” katanya."

Sedih nyer..org lain kawin 10-20 tahun tak dapat2 anak, dorang ni dah dapat anak,bleh cmpak dalam perigi pulak..


Nauzubillahiminzalik..


Ya Allah, jauhkan la kami dan keluarga kami dari sifat seperti itu..amin..

Sunday, October 2, 2011

Citer Hati Sakit

Huhuuhuhu.......
Hati sangat sedey..sangat sakit..

Sedey..sedey..sakit sakit..

Kenapa la lelaki sangat tidak memahami wanita?

Kenapa la asik pompuan jer yang kena berkorban dan bersabar?

KENAPA?????

Saturday, October 1, 2011

Citer Maaduu ??!!

Aper ni citer madu petang2 nih???

=P

rilex..ni citer madu lain ler..

Penah dgr pasal website nih?


Kalau korang adalah peminat cerita Korea yang sangat tegar..harusla godek website itu..

Kenapakah ???

sebab dorang ada macam2 citer korea..
yang bleh tengok secara streaming (tayah donlod) 
dan ada subtitles in english ..
dan yang paling penting adalah ...
...
...
...
Semuanya PERCUMA !!!

sapa taknak benda free cuba cakap???

hahahaha..

untuk org2 yg bosan ..bleh la layan2 citer korea ni..
aku adalah kategori layan bila perlu (kalau DR bg ubat, dia tulis PRN maksudnya makan bila perlu)
hehehe

Dorang ni ada kuar dlm Kosmo last week..this is the story

Snapshot of the Kosmo!


snapshot of the web : (credit to the owner or maaduu.com)




Yang minat drama korea tu ..LAYANNNNNN!!!

Citer Budak Comot







Budak ini..Daniya binti Hamin skang dah pandai makan choki choki..

sangat comot..tp dia suka..layankan ajer

kena bogelkan supaya tak kena baju..hahaha

camni lah aktiviti di hari sabtu yang bosan..

have fun everyone!

Friday, September 30, 2011

Citer Serius : Gaji naik 40% ???

Kredit to Yahoo! and The Malaysian Insider -


Sedutan berita terkini :



"KUALA LUMPUR, 30 Sept — Putrajaya dijangka memperkenalkan sistem saraan baru sektor awam, menggantikan Sistem Saraan Malaysia (SSM) — antara lain menawarkan skim gaji satu lapis atau peringkat — yang bakal membawa kenaikan gaji sehingga 40 peratus.
Sistem saraan yang namanya masih dirahsiakan dijangka diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ketika membentangkan Bajet 2012 — yang ramai melihatnya sebagai “bajet pilihan raya umum ke-13”.
Kerajaan bercadang untuk melaksanakan mulai 1 Januari 2012 bersama sistem penilaian baru, yang dikenali sebagai Program Bersepadu Pembangunan Kompetensi (Prospek).
“Difahamkan agensi-agensi kerajaan sudah melengkapkan kajian memperkenalkan sistem saraan yang baru, bukan pelarasan tetapi satu sistem yang baru, skim gaji satu lapis yang pernah digunakan sebelum SSB,” kata sumber kepada The Malaysian Insider.
Di bawah sistem satu lapis bilangan tangga gaji juga akan ditambah sampai 25 hingga 30 dan kemungkinan lebih dalam gred tertentu."


Kumpulan Pelaksana ? The Do-ers? hehe :
"Satu lagi perubahan di bawah sistem saraan baru ini ialah langkah kerajaan menyatukan Kumpulan Sokongan I dan II iaitu perkhidmatan kumpulan rendah di bawah satu grup yang bahawa dikenali sebagai Kumpulan Pelaksana. Nama Kumpulan Pengurusan dan Profesional dijangka akan dikekalkan."
And about PTK yang dah dimansuhkan :
"Awal bulan ini, Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) memberi jaminan bahawa Prospek, sistem baru menggantikan PTK, akan membuka lebih peluang kepada penjawat awam untuk mendapat kenaikan pangkat.
Penjawat awam yang mempunyai kompetensi dan memiliki potensi iaitu melepasi syarat untuk lulus dan melepasi tahap potensi yang telah diukur oleh panel penilai dijamin memperolehi ganjaran.
Prospek yang diperkenalkan Mei lalu hanya akan dilaksanakan sepenuhnya pada 1 Januari ini.
Mei lalu, JPA mengumumkan Prospek sebagai pengganti PTK berkuat kuasa 1 Julai lalu, tidak lagi berasaskan peperiksaan tetapi akan ditentukan oleh panel penilai yang berwibawa.
Ia membabitkan lapan prinsip penilaian baru iaitu falsafah, tujuan, dimensi kompetensi, kaedah penilaian dan pembangunan kompetensi, fleksibiliti, kawalan kualiti, ganjaran dan pencapaian penilaian."

errmmm..my comments ? - adakah anda rasa anda layak diberi kenaikan gaji? dengan kerja yang tak seberapa? servis yang tak brapa bagus? komplen  banyak,tapi cakap tak serupa bikin? tau marah saje, pernah usaha nak baiki diri?skil kerja yang tak brapa nak pandai?banyak buang masa daripada buat kerja?
Layak ker nak demand gaji naik smpai 40%?
Renung-renungkannn..dan selamat beramal...hehehe

p/s : saya adalah gov servant. peringatan di atas adalah utk saya jugak. gov servant lain jangan marah yer..hehe..kalau betul naik gaji alhamdulillah..tp rasa mcm tak layak ler..huhu

Citer Makan : Laksa Sarawak

Salam.

Harini citer makan lagi bley? hehe



LAKSA SARAWAK...eisk..sangat sedap ler..(bg tekak ai ok?)
lebih sedap bila di masak oleh MAK sendiri..alhamdulillah..terima kasih mak ..hehe

mmg niat dah lama nak ajak budak2 opis ni makan laksa sarawak..tapi tak kesampaian sbb tak konfiden nak masak sendiri..haha
kebetulan mak ada kat sini, mak la jadi mangsa..hehe

mungkin ramai yg dah penah rasa..laksa swak ni pakai mihun jer..pastu kuah dia takde la ikan ke ape mcm laksa lain..rempah/perencah nya pon dah siap sedia jual kat kedai..hik3..


~kredit to En Gugel~

ni antara dua jenis yg biasa jual kat swak..
cara masak tak susah..ada kat belakang kertas putih dlm perencah tu..hehe..senang kan?

;)

ok la korang. smbung wat keje. nnti citer citer lagik..


Thursday, September 29, 2011

Citer Rindu

I do really miss the moment of blogging..


Sangat rindu menulis so harini tulis la banyak2 yer..haha. jangan pengsan, jangan bosan 
(tapi kalau uols bosan, what should i do then?)


owh..setting blog ni dah pelik ler..tatau kenapa? but yakin dan pasti adalah sebab tangan saya yang gatal telah menyebabkan berlaku nya kerosakan fizikal pada layout blog ini..


nak tukar balik camne? (MALAS)


so layankan ajer la..hehe

Citer Makan : Pizzahut Chunky Loaded

haha...masuk2 je citer makan..apa ke hal nyerrr..


semalam kitorg kat opis terai makan yg nih..ada pilihan beef/chicken..
because one of my staff said the chicken doesnt taste good (or dia yg tak reti rasa..hehe) so we bought the beef ..
the taste ? anything with cheese will goes well in my stomach...! hahaha (Dasar Gendut!)
masing2 punya taste la ek..some people doesnt like this because of the base..rotinya nipis n crispy..but i do like it this way..people who love domino's might love this one as well..

jangan risau, saya makan 1 slice saja..hahaha..tapi seblum tu mcm dah makan benda lain..apa ek???

oooooo...saya sudah ingat laaaaaaa................................

alamak...

-credit to tuan punya gambar-

hermmmm...
how?

sedap nyer..eisk2..


welcome back the fat you!

hahahaha

Wow! Its been like ages! haha

Salam.

lama gila tak hapdet ek? ape citer skang? masih mcm tu jugakkkk...dah gemok ler..kah3

anyway, kita start off dengan ringkas la ek..

my life - ok, stressful mcm biasa, byk travel, makan banyak..ha3
eksesais - jalan2 carik makan(makan lagik) nak berjinak ngan Bodyrock (iye la tu)
daniya - sehat,alhamdulillah..dah pndai ckp few words. sangat kuat bebel (bahasa german). berat dia tak naik2..hanya 8.8kg di usia 1 tahun 6 bulan..omak nye je yg lebey2. haha
blogging - walaupon tak menaip, hari2 mengadap blog kawan2..blogwalking la kekdahnyer kan..tergelak sorang2,baca resepi org bukan main,buatnya idak..hehe

ok la. nnti kita citer lagi. rasa mcm nak citer pasal Daniya je la dalam blog ni. so kena tukar nama blog, xleh dah la citer aku pon nak diet, skali org bukak blog citer pasal anak plak,ape kes kan?

nnti la ek..nanti tu bila pon tatau..hahaha..semoga panjang umur,murah rezki..amin..

sebelum blah, bagi peringatan kat diri sendiri skit ..


hahahahaha...keep exercising bebeh!

Sunday, May 8, 2011

Terima kasih ibu..


 Salam. Ini adalah wajah ibu kesayangan saya yang bernama Jamayah bt Hj Jobeli..yer..dia adalah anak cina yang diangkat oleh keluarga melayu..sbb itu mata nya sangat sepet..hehehe (jangan tanya kenapa mata saya tidak sepet?? mungkin Daniya yg dapat kesepetan itu)

Mak saya adalah sangat suka membebel, sangat suka bergosip ( dats y she dont like gossiping with me, sbb bila dia citer pasal jiran2 or kawan2 dia yg ada unsur2 mengumpat, sy akan dengar saje tanpa respon. jadi dia tidak suka...hahaha ), sangat suka marah anak2 ( atas sebab yg munasabah) sangat bersuara lantang ( diwarisi Daniya ) dan sangat emosional ( especially Drama TV3 dan citer indon ..hehe )

Tapi, walau apa pun..beliau tetap seorang ibu yang terbaekkkkkk..sbb, sanggup jaga anak2 yg dia marah ni smpai jadi manusia, insan yang cemerlang, terbilang dan gemilang. haha. iyer, percaya lah..Semoga cucu yang dijaga beliau pun akan jadi begitu. amin..

Mak, terima kasih yang tak terhingga. kerana mak sudi marah kitorang, sudi jerit2 kitorang dengan suara yg lantang itu, maka anak2 mak telah menjadi insan yang berguna..(dan juga penyanyi yang berbakat besar ..haha)

No words can express how much we love you. Terima kasih yang tak terhingga..Budimu takkan terbalas hingga akhir nyawa..

 Bersama cucu kesayangan yang skang telah mula menjadi protege kepada Puan Jamayah ..hehehe






I love you mom and You Are Always In My Heart......
Daripada anakmu yang ko slalu kata gendut dan muka macam pinggan..hahahha....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


( I'm not so gendut la mak..hehe)





p/s: ucapan ini jugak digunapakai untuk semua IBU, EMAK, MUMMY, UMMI dan BIBU (daniya sorang jer)..HAPPY MOTHER'S DAY.. =)