Sunday, May 8, 2011

Terima kasih ibu..


 Salam. Ini adalah wajah ibu kesayangan saya yang bernama Jamayah bt Hj Jobeli..yer..dia adalah anak cina yang diangkat oleh keluarga melayu..sbb itu mata nya sangat sepet..hehehe (jangan tanya kenapa mata saya tidak sepet?? mungkin Daniya yg dapat kesepetan itu)

Mak saya adalah sangat suka membebel, sangat suka bergosip ( dats y she dont like gossiping with me, sbb bila dia citer pasal jiran2 or kawan2 dia yg ada unsur2 mengumpat, sy akan dengar saje tanpa respon. jadi dia tidak suka...hahaha ), sangat suka marah anak2 ( atas sebab yg munasabah) sangat bersuara lantang ( diwarisi Daniya ) dan sangat emosional ( especially Drama TV3 dan citer indon ..hehe )

Tapi, walau apa pun..beliau tetap seorang ibu yang terbaekkkkkk..sbb, sanggup jaga anak2 yg dia marah ni smpai jadi manusia, insan yang cemerlang, terbilang dan gemilang. haha. iyer, percaya lah..Semoga cucu yang dijaga beliau pun akan jadi begitu. amin..

Mak, terima kasih yang tak terhingga. kerana mak sudi marah kitorang, sudi jerit2 kitorang dengan suara yg lantang itu, maka anak2 mak telah menjadi insan yang berguna..(dan juga penyanyi yang berbakat besar ..haha)

No words can express how much we love you. Terima kasih yang tak terhingga..Budimu takkan terbalas hingga akhir nyawa..

 Bersama cucu kesayangan yang skang telah mula menjadi protege kepada Puan Jamayah ..hehehe






I love you mom and You Are Always In My Heart......
Daripada anakmu yang ko slalu kata gendut dan muka macam pinggan..hahahha....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


( I'm not so gendut la mak..hehe)





p/s: ucapan ini jugak digunapakai untuk semua IBU, EMAK, MUMMY, UMMI dan BIBU (daniya sorang jer)..HAPPY MOTHER'S DAY.. =)

Saturday, May 7, 2011

The Weekend..

Salam ...

Lama jugak tak meng hapdet haper2 kat blog ni kan..agak sebok kekdahnyer..2 minggu akan datang pon takde kat umah..asik outstation jer..nak wat camner?? kojo kan..nanti ko takdo kojo payah pulak kannn..

Last weekend gi kenduri umah kak ipar..anak buah kawin..so here's the few pics..hehe



 Me, daniya, Hubby, My mom and my adik-Nano..

Muka daniya mcm biasa..terpaksa di ambil pic..hehe

Cantik tak saya pakai baju kurung?? hehehe..thanx to Auntie Aini and Auntie Ayu yang susah payah buatkan baju kurung saya dan siap manik2 skali..(baju ibu pon tak vogue mcm nih tauuuu)

Ni Daniya dan dua ekor kawan baru nya "Monkey" ibu dan anak..hahaha..sangat suka dpt monkey besar..
Sapa nak beli boleh rembat di Carrefour, hanya RM36.90 sahaja..yer..bukan ratus2 punyer..(akak pon tak mampooo dek non kalau ratus2 huhu)

This weekend (baru sebentar tadi yer ) ajak adik (Nano) pegi jogging..bawak daniya n mak skali..hehe..tasik ni mmg syok la sbb ada mesin2 mcm dlm entry sebelum ni kan..tapi tk dpt byk round..sbb mak and adik dah letih..huhu

Posing skit..apsal la ske posing cam jantan nih? aiyaakkk

Me and Daniya..
and this is the tasik..best2..

Berat pada hari ini adalah 68.1kg. Sekarang mcm malas nak fokus sangat pada scale. Lebih fokus untuk memuatkan baju..haahha ( bahasa mudah untuk losing the inches ).

Nanti la plak sambung..nak  masak plak ..Happy Weekend Everyone ;)