Wednesday, March 31, 2010

WELCOMING OUR BELOVED GIRL ~ DANIYA ~


Salam.

Untuk yang tak tau lagi , alhamdulillah bim dah selamat melahirkan baby girl pada 25/03/2010 jam 1.15am di Hospital Putrajaya.

We named her DANIYA - The kind hearted.. semoga dia akan jadi insan yang baik hati..

Few days lepas bawak balik rumah daniya kene kuning plak ..tinggi sangat , result darah dia 311..terus kene admit ke NICU putrajaya ..kene pasang 4 lampu UV dan masuk air..

Alhamdulillah , semalam bilirubin level dia dah turun kepada 230, lampu pun dah jadi satu je dan tak payah masuk air dah ..

Tadi tengahari bim gi melawat dia, lampu dah takde tapi blum boleh discaj..Dr nak tgk dlm few hours lagi ..harap2 blood result petang ni ok n daniya bleh balik rumah. I miss her so much..huhu

terima kasih atas wish kawan2 semua ..doakan daniya cepat sehat dan balik rumah secepat mungkin k ..

15 comments:

  1. semoga daniya dan mamanya sihat selalu. tahniah kak dah selamat melahirkan

    ReplyDelete
  2. tahniah sis bim. enjoy ur confinement... n selamat mjadi ibu!!

    ReplyDelete
  3. Congrats Bim!

    comel Daniya..ada iras Bim :)

    selamat berpantang dan menguruskan badan semula..

    BIM BOLEH!!

    ReplyDelete
  4. Tahniah, kak. Rase happy sbb di mmg kurniaan yang sgt dinanti. :)))
    (saye SR akak)

    ReplyDelete
  5. congrats bim..welcome daniya...
    enjoy ur confinement day bim..

    i luv nama daniya tu..
    Ada simpan angan2 kalau dpt anak gegirl nk bg nama Dania jugak..heheh

    ReplyDelete
  6. Sejuk perut mama dia ni..
    Fotostat sebijik muka mama dia..

    TAHNIAH BIM :)

    ReplyDelete
  7. Salam bim...dalam kegembiraan ....terasa sebak n terharu jugak bila ingat semula detik2 sukar nak dapatkan daniya nih..betapa mamanye bersusah payah dari segi fizikal n mental...Alhamdulillah tak terhingga...akhirnye selamat melahirkan si kenit yg comel suci murni...semoga Daniya menjadi buah hati yg solehah n sihat sejahtera
    p/s: dear...sowi...akak tak sempat nak call lagi...Insyaallah...akak akn call jugak......
    *kak Anie*

    ReplyDelete
  8. thanx sume..syukur sangat ada kawan2 mcm korang yg sentiasa menyokong bim..

    Mia-Ina - thanx eh ..daniya dah kat umah skang..kuning pun dah kurang ..

    Tom - thanx..nanti giliran ko plak yer..eheh

    Sis rox - huhu..ade 22 kg sy nak kene kurangkan ni..double dari sebelum ni..harap2 berjaya la mcm sis rox..anak 3 menten jer..eheh

    emas_juita - thanx for the wish n for bein SR..hehe.tak sangka ada SR gak yer..mmg daniya ni sangat berharga sbb mcm2 usaha kitorg nak dptkan dia..alhamdulillah ..

    ella- thanx for d wish..bim mmg ske nama daniya dari sblum ada awan dania tu..hehe

    zel - thanx..muka aku ke? bapak dia asik ckp muka jawa..jawa pun jawa laaa..ehehe

    kak anie - waaa..x sgka kak anie muncul di sini..eheh.takpe2,sy paham akak bz.akak ada kol aritu kan tp sy plak tak dgr bunyi fon.mmg rasa sebak n terharu bila tgk daniya ni.punya la susah payah nak dpt dia,syukur sangat.pasni kene susah payah nak kuruskan badan plak ..hehe

    ReplyDelete
  9. tahniah kak bim... betul2 macam muka kak... :D

    ReplyDelete
  10. Bim..

    Congrats!! Toweja jak rupa Daniya ya..Nang kedak muka dirik. Hopefully she grows to be a wonderful daughter and sik nyusah mak bapak..

    So sik jadila balit Kch tek??

    Mizz-geng BFT dolok heheheh

    ReplyDelete
  11. Tahniah Bim..comelnyer Daniya :-)

    ReplyDelete
  12. owh dah lama sangat x jengah blog akak.. akak ngandung pon x tau kisah..
    kite silet reader jerk..
    tahniah dapat baby gurl yang comey sgt...

    ReplyDelete
  13. Congrats BIM....me happy for you... I know its a bit too late.... take care...xxoo

    ReplyDelete