Tuesday, September 29, 2009

A VERY LATE UPDATE..

Salam semua..

Dah lebih sebulan tak hapdet aper2..sampai si MR dah bersalin pon aku baru tau arini ..sungguh la tertinggal ketapi ..huhu.. TAHNIAH to MR n husband for having a baby boy..dah sepasang ..syukur alhamdulillah..

Actually aku pon ade good news yang dah agak lambat untuk di share kan..ehehe..tak la lambat sangat sbb belum 'menetas' bak kata makcik rehan.haha.

Alhamdulillah ..setelah berusaha menurunkan hampir 15kg , setelah berusaha dengan mcm2 ubat n jumpa doktor smpai fedap..Allah bagi aku peluang untuk PREGNANT. Yes ! I am almost 14 weeks pregnant ..syukur alhamdulillah ..

mungkin jugak ramai yg dah tau melalui sms..sbb aku sangat excited smpai abis kredit sms sume orang , doakan aku n baby selamat.hehe. sbb aku kan ade PCOS, DR pun ckp jangan berharap sangat ..15% pregnancy slalu nya end up with keguguran ..Nauzubillah ..

Mula2 aku tatau pon aku pegnen..maksudnya masa pegi Sabah , aku dah few weeks pregnant. Bulan 7 aku mmg tak period lansung, so i thought my hormone stress out. Bulan 8 gi Sabah tu aku ada bleeding skit2, so i thought, my PCOS dah jadi balik. However, when the bleed continues until more than 15days, i know there must be something wrong. From what i know, it might be a servical cancer , or pregnancy.

So i went to see the doctor. She said the same thing. either cancer or pregnancy. I dont know why i never get the intention to do my own UPT. maybe sbb takut frust kot.

Masa jumpa DR tu dah 3 days puasa. I have a very bad nausea n vomiting, which i think caused by my gastritis..i do think that i might be pregnant, but because i have bleeding, i dont think it might be possible.

And when the DR ask me to do the upt, i still dont think it possible. yang lagi buat aku tak sangka , just few weeks before that , my Pakar O&G kat Hosp Seremban said I can't be pregnant for now because there is NO EGG at all. takde telur lansung keluar dari ovari aku. so camne nak pegnen?

So I guess this is MIRACLE. Alhamdulillah ..syukur sangat2..

Ok la ..enuf bout that. Thanx pada semua yang doakan untuk aku selama ni. mungkin ada sedikit kebaikan yang aku buat , yang menyebabkan doa orang pada aku dimakbulkan..alhamdulillah ..

ow..dah tak lupa..Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua kengkawan..Maaf atas salah silap bim k? miss u all ..

No comments:

Post a Comment