Friday, April 8, 2011

Back On Track..

Salam.

Its been quite sometimes. sangat bz dengan keje and slalu sangat outstation. sorry semua, dah lama tak update aper2..

Anyway, Daniya is already 1 years old! How time flies kan..cepat sangat masa berlalu..rasa macam baru jer dia lahir..dah setahun dah umurnya..semoga Allah merahmati dan mengurniakan segala kelebihan dan kebaikan untukmu Daniya..amin..

Walaupun Daniya dah setahun..tapi...ibu nyer masih lagi belum berjaya menguruskan diri smpai skang..hahaha..what a shame mummy!..i'm trying my best, and keep trying..
Its not dat easy u know..(ceh..mcm la ko sorang yg beranak..hahaha) post pregnancy weight loss adalah sangat susah..especially kalau tak focus dan MALAS hehehe..dan banyak kerja of course (alasan lagik).

My current weight is 68.7 kg (this morning). I dont know if that is higher or lower than before sbb dah lama tak weigh myself. Why  I dont weigh myself? Sbb tak eksesais la..what do u expect?hehe. berangan la nak turun berat if tak exercise..sbb i'm a food lover, adalah agak mustahil nak mengurus kalau diet saje..no no no..

I think one of the reason why people "think" that they're not that fat because they still can fit their old clothes. hehe. that happens to me too. I thought i'm not "too fat" because i still can fit everything in my closet. Until one day when I tried out my M size outfit, and i can't fit it at all!! uwaaaaaaaa...!!! ( padan muka ko bim..hehe)

Then i realised..I should believe what i feel and see..meaning, look in the mirror and see if u have that flabby arms (tettt!!) spare-tyred abs (tetttt!!) double-sized drumstick (tettt!!) and..bigger boobs but full of fat (haaa???) huhu. i said YES.  so wake UP! maybe i can still fit my baju kurung (sbb baju kurung kan longgar) but with all the lumps n bumps, segan la plak kan.

I dont want to buy another closet of L and XL outfit. I gave it all to my friends ( konon2 untuk jadi motivasi supaya i wont be that big again) . I will never be that BIG again. but i'm afraid that i'll be medium-big, like now. huhuhu.

I still do my exercise, but its not daily like before, when Daniya was here. Bila Daniya takde, suppose lagi banyak masa utk exercise and takde gangguan, but happen to be, lagi takde semangat. Kalau Daniya ada, i will do skipping while she run in her walker..and also jerit2..hehe. dat i think give me an extra energy..

Recently, i feel like i wanna RUN. i hate running,actually. but i dont know, just feels like want to run. kang dah start larik, sure sakit kaki, mesti dah taknak plak. hehehe. tapi, mcm takut plak nak lari sorang2. Putrajaya is not a safe place anymore. dah ada mcm2 kes. nak ajak my hubby, but too many excuses, end up aku pon terbongkang bersama tak eksesais. hehe.

mcm banyak plak dah taip. talk to u guys later. i need to move my body. so skang nak pegi turun naik tangga sekejap, sebelum ke toilet. hehe. drink a lot of water ye kawan2! take care!

No comments:

Post a Comment