Monday, February 27, 2012

My New Baby...

Salam..
haa..jangan speku i pegnen lagik ok..hehe..
 belum ada rezeki untuk menambahkan adik kepada Daniya..

ni la baby baru aiiiii...
kepada yang belum tau ni apa..namanya Kettlebell atau singakatannya KB ..
sebenarnya dah lama orang lain buat exercise ni..haku baru nak berjinak2
tu pon sebenarnya tak sengaja terjumpa di Tesco..tak sangka ek tesco jual menda alah ni..hehe

tujuan utama ke tesco sbnrnya nak mencarik dumbell..
sbb ankle weight yg sedia ada aritu mcm tak seswai utk wat weight training..
and also dah tatau mana letak sbb ada anak kecik kan..hehe*alasan..
so tgk2 dumbell yg ada pun tak brapa kenan. berat 2kg je tapi gedabak smpai susah nak pegang..
tiba2 ternampak ni..harga adalah RM49 ..jauhhhhh lebih murah dari KB kat Fitness Concept..
padahal fungsi sama je kan..cuma kaler takde la vogeh..penting ker?hehe

anyway..skang ni tgh berjinak2 study workout utk KB ni ..
for beginning, try workout kat www.myomytv.com
senang nk ikut, simple step, but sangat melencunkan ..
seriously sangat beza ngan workout lain yg slalu bim buat..dulu..hehe
kalau guna KB ni..within 5 mins mmg akan start peluh sakan 
but its not the peluh yg tentukan kebaikan sesuatu workouts, its ur heart rate
kalau heart rate bleh capai more than 3/4 ur max heart rate, dah kira bagus la kan..

bim bru try dlm 2,3 hari ni..masih semput, form masih tak ok, teknik kena study lagik
kita tgk dlm masa 2-4minggu if i'm getting better..hopefully.

btw, my current weight is 73.1kg (after 1 week of starting over).
 losing the first few kgs is always easy because of the water retention and changing of lifestyle, diet n exercising. the next next few kgs will be harder..
when we start exercising, the muscle mass will increase n i might have a weight gain.
hope it for the muscle, not the fat. hehe

panjang pulak cerita malam2 ni..take care fellas. will be reviewing about the KB in few days ok?
Good Nite ;)

1 comment:

  1. ooo kak....best ehhhh crita kb ya...jeles kmk, x lmk agik kmk akan post crita kb kmk juak...kakaka...kmk netok hanya dpt masuk blog ajak kei line jaring tok, broadband mek berolah...xpat masuk fb & utube...mencik ehhh...kb me dh siap, ptg tok kali mek mula nak swing2...mun broadband msh berolah, kmk post gmbar dlm blog jak k...ngeeeee:))...salam ngan geng dlm group fb lok...

    ReplyDelete