Wednesday, December 18, 2013

Workout Ideas For Beginner & Intermediate

Salam.

Harini nak share few webs & workouts yang sesuai untuk orang-orang yang baru nak menjebakkan diri ber "workout" ni. Ada orang taknak workout bukan sebab malas, sebab tak tau nak start macamana.

Sepanjang journey aku yang never ending stories ni hehe ada few things yang aku rasa sangat membantu masa aku beginner ( dan sampai sekarang.. aku belum capai tahap Advanced pon haha )


 
 
 
 
 
Dalam web ni ada banyakkkk giler workout..
sebut je apa nak
bodyweight
dumbbell
kettlebell
jump rope
workout with baby
workout with partner
yoga
band
 
eh semua la ada. apa yg takde?
ikut level pun ada. beginner, intermediate, advanced.
program pun ada. 8 minggu. tapi bayar. hehe yang lain FREE.
 
This is one of the best free workouts web.
dan video nya real time, maksudnya instructor tu join workout sama
smpai kita habis workout. bukan tunjuk satu dua step saja.
 
 

 
 

 
This is one of my personal favourite
Not too intense, not too soft, just perfect ;)
Nampak tak workout untuk leg and arms dia?
Macam intense tapi macam boleh buat kan?
haaa itu la perasaan nya bila buat workout Jenn Fit ni, just nice. hehe
 
Most of her workouts adalah bodyweight, guna berat badan sendiri
Kadang2 je dia upload workout pakai mesin kat gym, pakai dumbbell or kettlebell
cuma masalahnya dengan Jenn Fit ni, dia takda skalikan video.
Sebab majority bodyweight workout yg dia share simple2 je 
kita bleh Google or Youtube saje hehe
 
 
 
 
 
 
 
Ni web yg sangat best dan simple
Sebab semua workout tu ada ilustrasi or lukisan mcmana nak buat
Boleh pilih exercise sendiri, letak dalam satu sheet,
save as PDF dan PRINT
Best giler kan?
Kalau taknak susah2 pikir,
boleh pilih je ROUTINES yang orang lain da share kat situ
Tapi, xda la video. Gambar saja. hehe
Web ni bukan bodyweight saje.
Boleh asing ikut bodypart mana yang nak di work kan
equipment apa..or bodyweight
or boleh search je nama exercise tu.
 
 
So, 3 cukup la dulu kan.
bagi banyak2 pun belum tentu buat kotttt hahahaha
 
Sebenarnya ada banyak lagi sumber.
Terpulang pada kita, nak RAJIN ke nak MALAS.
 
;)
 
 


No comments:

Post a Comment