Wednesday, October 28, 2009

COINCIDENCE OR AM I JUST BEIN LUCKY ?

Salam.

harini exam hari ke 2. dah 2 hari bim exam untuk sah jawatan. semalam was quite ok. soklan pasal perintah am dan arahan pentadbiran n also PKPA. jawab 10 soklan dari 14, and it all essays ye uols. hehe. sangat sengal la .

semalam kan baru dpt laptop n broadband? jadi nya online YM.

KEBETULAN ber chatting dengan member lama. she was w17 same as me , masa kitorang kat perhilitan. pastu she got w27 , tak lama lepas tu aku plak naik n27.



borak punyer borak , dia ckp arini dia exam. aku tanya exam ape, dia ckp undang2. KEBETULAN kitorang ambik paper yg sama hari ini.



aku tanye dia ade tak contoh soklan taun2 lepas. dia ckp ade, but taun 2007 punyer soklan undang2. that was good enuff for me because i have NO IDEA about what kind of question will be asked today. so dia email kan soklan tu.



aku pun tgk2 la soklan , and try to find the answer in the book. seriously ? tak paham lansung pon. i wonder how people can be a lawyer. undang2 ni sangat belit2 dan ayat sungguh tak paham.heheh



i have some kind of good photographic memory . sbb soklan tu di scan dlm bentuk gmbr , i can remember almost everything yg dlm kertas soklan tu.



nak di jadikan cerita , this morning , bila dpt kertas soklan , i was so shock. soklan dalam paper hari ni , adalah sebijik sebijan macam paper 2007 tu. cuma dia tukar nama jer. ayat sume sama. konsep soklan sama. susunan nombor tak sama , tapi bila balik tadi aku check balik , mmg sume 14 soklan tu sama. miracle isn't it ?? can u guys imagine how lucky i am ?syukur alhamdulillah..



however , walaupun aku ingat soklan , doesnt mean aku ingat jawapan. haha. we r supposed to answer 10 from 14 , but masa tak ckup, i do answer 9 only. but , if i can get full mark for each question , that will be good enough to pass the exam. wish me luck k ?



with every good news, mesti ada spoil punyer. office call. mcm2 hal. merosakkan my mood. now i feel like quitting my job again. sangat menyampah la.

kenapakah maxis broadband ni sangat sengal??adakah korang pernah mengalami masalah yg sama...kenapa takleh nak masuk internet lansung masa siang ? start pkl 6 pm+ tadi baru dpt masuk , tu pon terputus2. haruskah aku pulangkan saja maxis broadband ini selepas 7 hari?? hehe.

adios.

1 comment:

  1. hi kak bim.. ayu ada bagi award kat kak.. sila ke blog ayu ya..

    ReplyDelete