Monday, January 11, 2010

Genap 7 bulan..

Salam

lama tak update. kenapa? ntah. makin malas.hehe

harini genap 7 bulan pregnancy. cepatnya masa berlalu. tinggal lagi 12 minggu..neves nyer..

harini bim ambik cuti rehat. plan asalnye, lepas check up kat klinik pagi tadi, nak gi wat scan 3d kat KPMC, kajang. ada member buat kat situ rm45 jer scan 3d. tak ke murah banget tu? slalunye rm100+ kann..tingin sangat nak scan 3d tu..nak wat kenangan. tak nampak jantina anak pon takper, kalau nampak lagi best..hehe

lepas scan 3d tu plan nye nak bli la barang baby skit2..bak kata nurse tadik , kene buat persediaan sikit2, sbb takut ada yg bersalin awal ker kan..

tapi awal pagi tadi dlm kol 1 lebih kak ipar kol husband, abang husband kat perak meninggal..Innalillahi wainna ilaihirrajiun..last jumpa abg ri tu masa majlis kawin cendel..last year la, bulan 11..nampak dia mcm sehat jer. dengarnyer kak ipar ckp dia tiba2 rebah masa tgh main badminton..semoga rohnya dirahmati Allah swt..

so hubby pon join kakak2 n abg2 dia ke manjung,perak pkul 2am tadi. tinggal la aku sorang2 kat umah ni. pagi tadi gi klinik jalan kaki. masa pegi rileks lagi sbb awal pagi kan nyaman nye udara. skali masa balik dr klinik, mak ai..panas ya ampun. syukur la selamat smpai ke rumah.

rindunye kat husband. padahal lom smpai 24jam kene tinggal sorang2. hehe. sunyi nye hidup kalau abang takde..takde orang nak buat lawak..takde orang nak bawak borak..huhu..nasib baik ada baby dlm perut leh bawak borak..walaupon tatau dia dengar ke tak, yg penting dia respon la jugak. kalau tak respon, ibu n anak tido jer la..ehehe

kat sini mcm nak ujan skang ..jap lagi mesti bim terlena ..

ok la..take care sume..

4 comments:

  1. bim, cepat giler masa berlalu.. lg 12 wks je ek.. semoga selamat semuanya ok!

    aku ni, hari2 duk rindu kat cik abg.. uwa... dah 9 hari tak jumpa.... tak sabar nak tunggu jumaat ni....

    ReplyDelete
  2. atud : aah la cepat sangat masa berlalu.huhu.thanx atas doa tu..

    kenapakah ko dok jauh ngan laki ko?? ko skang dah keje tmpt lain kan..semakin jauh eh?takpe..simpan rindu..ehehe

    ReplyDelete
  3. eynda : gender masih dirahsiakan oleh empunya diri..ehehe.anak ni mmg takmo tunjuk lagi la.dah 2 kali scan tak nampak lagi gender.tu yg nak wat 3d tu..

    ReplyDelete