Friday, May 29, 2009

AFTER A MONTH..

Salam .

harini jumaat ..so rehat lama skit..ada la kesempatan nak update blog..( walaupon sbnrnyer takde ape sangat nak hapdet..hahaha )

Aku ske hari jumaat. sebelum2 ni pon aku ske sbb rehat lama dan bleh balik umah , masak , makan , tgk tv, tido ..lama tu 2 jam 30 min ( dan slalunyer terbabas smpai pkul 3pm..)

Tapi skang aku ske hari jumaat sbb kurang dengar bos bebel ( sbb ms kerja dah kurang ), and also sbb dpt balik Seremban. hehe. ske betul aku ngan seremban tu eh ..eheheh

Semalam , 28.05.2009 genap sebulan aku di tmpt baru ni . Sebulan dah , tak terasa masa berjalan kan..mcm tak percaya dah sebulan . tak lama lagik entry selepas setahun plak . hehe

Selama sebulan ni aku takde la keje sangat. Tapi hari2 aku bz sbb buat keje orang. sbb nye aku tatau hujung pangkal tapi kene sambung plak keje orang. dah tu bos plak tanye mcm aku yg uruskan kes tu dari mula ..sabar je la.

Macam pagi tadi la , aku datang keje dengan senang hati ..sbb ingatkan sume keje dah setel semalam. TIBA2 pagi ni 2nd bos panggil , dia ckp bos paling besar nak report audit , pastu nak kene jawab surat ape tah , pastu nak mcm2 benda lagi la. Tiba2 aku jadik bz pagi tadi. hehe.
Mmg kene always ready mental and physical.

Korang bayangkan eh , aku ni mmg tatau camne kerja2 dorang ni , dan tiba2 aku kene tunjuk mcm pandai plak , konon2 mcm tau la sume tu. mcm mane tu ? ermm..

Pastu , kerani2 pon mesti la tanye aku kalau ade ape2 kan yg dorang tak sure ( yang mana , aku pon mesti la lagi tatau kecuali perkara2 yg aku penah buat la ). Tapi kene jawab jugak. kene buat keputusan dan bersedia untuk tanggung kesan dan akibatnya .

Bunyik mcm susah je keje aku kan. mmg susah beb . Bistu sapa suh aku naik pangkat ? takkan nak naik pangkat tapi nak keje senang2 mcm dulu2..? hehehe. sendiri mau ingat la kannnn...

Walaupon kehidupan aku sangat stress masa ni , insyaAllah , aku rasa aku dah bleh cope skit2. dah bleh paham ape bahasa yg dorang pakai ni ..dah bleh baca cara kerja n flow nyer..

Orang JPA ckp , dorang bagi masa 3 bulan untuk kitorang seswai kan diri dan berusaha memahirkan diri ngan keje baru. after 3 months dorang akan anta satu surat ke borang ke , ke pada ketua jabatan untuk menilai performance kitorang . Kalau bagus ok la , tapi kalau tak ok , maybe kene hantar tempat lain or kene anta kursus ke ape ke ..

3 bulan tu bunyi mcm lama..tapi pada aku kejap je. Adakah aku mampu nak memahirkan diri dalam masa 3 bulan tu ? kita tunggu dan lihat..ehehe

Dalam sebulan ni ..aku dah byk kali rasa putus asa. aku mmg mcm malas nak keje , menyampah nak gi keje , dan sangat tak bersemangat la . Tapi aku motivate jugak diri aku , dengan mcm2 cara. Aku ingat segala apa yg aku dah buat selama ni , segala susah payah yg aku alami nak smpai ke tahap ni , takkan aku nak sia2 kan kan?

Terima kasih pd kawan2 yg banyak bagi semangat . Bila aku pk2 balik , kenapa aku sangat pening pk tentang keje je ? padahal banyak benda lain dlm hidup aku ni.

ok la korang . mengarut panjang plak. tido pon bagus ni . hehe.

Salam sayang.

No comments:

Post a Comment