Sunday, November 1, 2009

HOW DO I LOOK?

Salam.

Hari ni, 01.11.2009, genap la usia kandungan 18weeks. baru 18wks pun keco eh.

tapi family aku lagi keco..sume sebok tanye "perut ko dah besar mana ?" aku jawab "besar, tapi sbb lemak. bby kecik je lagi"hehehe

tapi betul la.aku risau bby ni mcm kecik je. tapi mak aku dan org2 tua yg lain kata anak sulung mmg la lambat nak besar rahim tu , sbb 1st time kan. biasanya dlm 6bulan mcm tu baru nampak tegang perut. mana la aku tau kan..dah la aku tak rasa baby gerak lagi pon. nurse pon sebok dah tanye aritu. tapi pastu dia plak ckp"takpe,ade org leh rasa, ada yg lambat skit rasa"
(camne nak rasa kalau lemak byk sangat kat situ kan?)

Adik aku pon sebok suh mms kan picca. Dah lama sangat rasanya tak ambik pic. So tadi mintak tolong hubby ambikkan gambar, dia bebel2 plak sbb kacau dia nak tgk Dragon Ball. So aku ambik je la gambar guna self timer.huhu. tu yg gambr mcm tak best jer..

1st time ni nak tunjuk gambar time pegnen. Hehe. Lemak2 tu korang halalkan je la ek.hehe. kawasan abdomen adalah yg paling cepat naik lemak. Logic la kan, tu untuk persediaan tumbesaran baby.

Walaupon aku dah rasa “kembali” gemuk skang kan, tapi aku tak rasa pon aku ni “burok”, rasa mcm perasan “cantik” jer.haha. some people kan akan rasa down giler bila berat naik,lemak bertambah,shape badan berubah masa pegnen. Tak gemok tak thrill la hidup kita pasni. Hehe.

I’m enjoying the moment of being fat for a good reason. Tapi biar la gemok tu bukan sbb FAT semata2 kan. Ehehe.

Enjoy the pic . Nak kutuk dalam hati je, nak puji takpe depan2,dpt pahala. Hahaha.





Pandangan depan ye..shape suda tada..hehe


Pandangan tepi..ade shape..shape gendut..haha..
tak saba tunggu perut betul2 besar


Ni gambar close up. nak tunjuk apakah sebenarnya komponen utama kegendutan itu..hehe



6 comments:

  1. kak..cute perut ktk aiiieee...normal lah ya mun bedus besar...hehehe..kmk dolok mcm ya juak..lemaks jak lebihh:p..apa2 hal pun....take care yea...

    ~nono~

    ReplyDelete
  2. hahaha..ape yg kiut eyn ? mcm kelakar je tgk perut sendiri ..ehehe..
    thanx anyway ..eyn, itu LWM sangat gempak eh.dah 2kg lebih eyn loss kan..just make sure the money worth it la..eheh

    ReplyDelete
  3. Thanx nono..sik sabar tok nunggu perut besar gik..ehehe.yg penting baby sehat ..lemak2 mak nya lepas beranak baruk pk ..ehehe

    ReplyDelete
  4. hai bim...
    eh br nampak sikit kan perut bim..
    I nye perut dah nampak byk.

    dh tau tak baby aper? haha

    ReplyDelete
  5. hai ella..tu la..i'm a bit worried sbb sume tego perut kecik,tak nampak lagik ..huhu
    but my mom said kalau anak 1st maybe dlm 5-6 months baru nampak besar perut.huhu

    scan pon lom nampak gender..ehehe

    ReplyDelete