Monday, November 30, 2009

JALANG- SATU LAGI ALASAN KENAPA AKU TAK SKE CITER MELAYU

Salam.

Aku sangat la hangin. Setelah sekian lama tak tgk wayang dengan laki, konon2 mlm ni , kejap tadi nak gi la layan wayang. konon2 sbb esok eniberseri kan..hehe. nak romantik2 la konon.

bila smpai kat gsc alamanda tu , tgk2 byk citer dah full house. yg ada citer kartun. agak2 la. tunggu ada anak baru tgk citer kartun k. ada plak yg timing dah lewat sangat. esok keje la beb,kene bajet2 gak masa..

so last2 kitorang decide nak tgk JALANG la. dan sekarang adalah SANGAT SANGAT MENYESAL.

Mula je cerita dah mcm tak best..kualiti gmbr mcm drama kat tv2..pastu tgk plak pelakon..humang aih..pelakon baru takpe,tapi biar berbaloi untuk masuk filem. baik la ko suh pelakon si nur kasih tu masuk filem..berbaloi la jugek..hehe

bila si JALANG tu mula bukak mulut je..laki aku dah tergelak2..dia siap cakap dengan kuat dlm panggung tu " halamakkk..sora mcm bapok laaaa.." tapi aku pon setuju part tu. dah la lembut mengada2 mcm di buat2, pastu ckp lidah terkeluar2..eeeee..sakit hati ...

citer ni kan pasal awek yg ske layan lelaki utk kemewahan dia kan..so biasa la part datuk2,bisnesmen yang kenja2, gatal2 tu ..tapi mmg bajet rendah btol la filem tu..bisnesmen rambut panjang,muka mcm hape je..groom la skit..

part yg buat aku paling sakit ati..

maria (watak yg jalang tu), konon2 nya kan nak insaf sbb jumpa balik boipren lama nya yg dah terpisah 4-5 taun..boipren nye plak,happen to be anak kepada datuk yg penah langgan dia jugak ..nama anak datuk akak bekas boipren nya ni IKRAM ke IHRAM. jadi aku imagine mesti la anak datuk ni very the handsome ( typical human thinking la kan?) dah nama nya anak datuk.hehe.blaja kat obesi plak.

skali bila tgk siapakah anak datuk tu ..aku terus ckp kat husband "jom bang.kita kuar skang.syg nak balik tgk HOUSE lagi bagus." laki aku dah ter kekeh2 gelak ..

korang kenal HELMI HUSAINI ?? aku pon tak kenal.aku carik nama dia semata2 nak bgtau dia lah boipren si maria tu..aku dh try carik dlm google..ni je gmbr yg ade..dia ni slalu blakon watak jahat dlm drama.. kalau bab kaki rogol, mat dadah..hhaaaa..mmg dia la biasanya jadi watak tu...


kenal tak ? tenung dekat2 sikit.hehe.

nasihat aku ; jangan jadi bodo mcm kitorang laki bini. baik aku layan senario lagi bagos. walaupon lawak tahap sengal, at least aku belum pernah lagi kuar dari wayang dlm masa 20min. membazir.

sebagai mengurangkan kesakitan hati, baik aku layan HOUSE season terbaru - ONLINE - FREE OF CHARGE.

Selamat malam. Doakan kami suami isteri bahagia dunia akhirat sbb esok baru anniversary ke 2.hehe.

6 comments:

  1. sian bim... filem melayu sekarang memang tah haper haper.... tengok senarai pelakon mcm bim kata, memang filem bajet rendah nie huhu

    ReplyDelete
  2. Hahaha. aku setuju. filem melayu byk yang sengal. next time tak yah buang duit nonton filem melayu. tengok jer drama yang melimpah ruah kat TV tu.

    Helmi Husaini tu adik beradik dgn Jamal Abdillah. Tak sure adik ke abang. Sorang lagi adik badik depa jamilul hayat [rasanya dah meninggal]. dengar2 cerita, adik beradik jamal ni semuanya involve dgn DADAH. Huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. tu la maira..hilang kepercayaan bim nak tgk citer melayu lagik.tapi dah pasang niat nak tgk adnan sempit hahaha. sbb shaheizy sam yg kelakar giler tu berlakon.

    ReplyDelete
  4. ooo..betul la MR.patot la muka nyer mcm jamal ek.mmg mcm mat pit la.mmg layan HOUSE lagi berbaloi baloi la..ehehe

    ReplyDelete
  5. haha nasib baik dami tak pi lebur duit tgk cite ni.tgk pelakon pun dh tau cite sampah haha

    ReplyDelete