Monday, December 7, 2009

BACK FROM MALACCA..BACK TO THE NORMAL LIFE..

Salam..

nak update..tapi line broadband ni sengal..so kene buat ringkas dan padat..

1st - dah balik dr melaka on friday. harini cuti rehat, sebab rasa mcm sangat letih walaupon tak buat ape sangat. hehe. letih otak la memikirkan urusan kerja. untuk kebaikan baby,adalah lebih baik ibu berehat..betul tak anak?? hehehe. 

2nd - masa kat melaka, jumpa Neisya. waa..so suprising. sbb kitorang tak plan pon nak jumpa. kebetulan dia pon ade program kat puteri resort tu. walaupn dpt borak few minutes jer..tapi mmg sonok borak depan pintu kan?? hehehe. i'm suprise that neisya have 4 kids! seriously, dia nampak sangat muda. dia ckp dia  kawin awal..bestnyer ada anak dah besar2 masa muda2..insyaAllah if kene gi perlis, i will call u ok..

3rd - puteri resort is way better than hotel seri costa. ada 4 pool youuu..hehehe..walaupon aku tak pandai berenang,tapi pool2 tu sangat menyejukkan mata. hehe. bilik pun ok. makan?susah nak ckp.hehe.selera ibu mengandung ni pelik skit. sume nye mcm susah nak masuk walaupon asik melantak. yg penting, last day ada ice cream..yummmyyyy..ehehe

4th - i'm goin to register for streamyx. seriously dah tak bleh bersabar dengan broadband maxis ni. dlm 10x , ada la sekali je bleh masuk internet,tu pon tak dpt login email. if email pun takleh masuk, ape ke pekdahnye ada internet ni? cuba korang ckp kat aku. 

harap2 streamyx tidak akan mengecewakan seperti ini la. hubby yg bersungguh2 nak masuk kan streamyx. sbb dia ckp dia da takleh sabar ngan broadband ni. kalau pulangkan kene byr rm200. lebih baik la daripada byr bulan2 rm78 smpai setaun..dan hasilnya nan ado.

5th - baby dah nak masuk 6 bulan minggu depan. cepatnya masa berlalu..tiba2 rasa neves plak pk pasal nak beranak. hehe. i'm still worry bout the baby's size. he/she is kinda smaller than date. last checkup nurse tak ckp pon kecik sbb dia tak scan. next hospital appt will be on 21.12.09. harap2 nya bby sehat dan membesar sebaik mungkin. 

aku dah mula surf2 untuk nama anak.hehe. dan tatau kenapa tangan aku sangat gatal klik nama anak pompuan. nama anak lelaki mcm tak menarik plak nak tgk. agaknye sbb bapaknye dah ada nama untuk lelaki - GERALDINE ZIDANE ( gabungan nama STEVEN GERRAD DAN ZINADINE ZIDANE) haha. mampos la aku kalau dia betul2 bagi nama anak mengarut mcm tu.

aku dari dulu sangat ske nama AYU RAUDHAH. namun begitu..setelah melihat hasil ayu raudhah dari dlm tv, aku jadi takot plak nak letak nama anak mcm tu. huhu. aku ske jugak nama DAMIA ATAU DANIA ,tapi dua2 tu dah ada sedara guna. RAIDAH( pemimpin) pon best. tapi apakan daya, ada pegawai kat opis nama tu. 

apa kata bagi anak nama TIZ ZAQYAH atau NUR AMINA? hahaha. harusla org kutuk aku obses giler dengan NUR KASIH. 

aku nak nama anak yg simple je, nama yg penuh makna yg baik,dan harap supaya dia akan menjadi seperti yg didoakan orang melalui namanya..

panjang la plak..tadi mcm nak ringkas jer..ehehe

3 comments:

  1. mia pakai streamyx 1GB + wireless kat rumah sewa ni...laju gile ....

    tp, klu streamyx bwh 1Gb mcm kat rumah family...very slow...

    celcom broadband...adik pakai, ok la...

    maxis broadband..mia x nah guna...tp, pendapat akak boleh diambil kira...

    selamat memilih yg terbaik kak bim

    ReplyDelete
  2. takdak org mandi pun kan...nak ajak roomate terjun, nnt org kata buang tabiat plak..ehe

    bim....nama Nur Amina cantik...lembut je dengar..

    satu lagi...jalan mcm org peknen ye bim....:)

    ReplyDelete
  3. mia - thanx for the opinion. mmg hubby nak amik 1G nye streamyx,dia kata alang2.huhu.jangan yg 1G pon terkedek2..mmg aku dpt dosa kering nanti..ehehe

    neisya - tu la pasal, pool manyak pon kita wat cuci mata jer..ehehe.Nur Amina mmg cantik nama tu..tp nanti org kata obses sangat ngan nur kasih.hehe. bim dah mula rasa berat nak berjalan la..haha.banyak sgt lemak..

    ReplyDelete