Monday, October 17, 2011

Citer Serikin ~ The Shoppin Heaven!

Kain sulam

Topi budak

Owhhh LV..i Like!

Jubah Kaftan

Kasut comei

Baju Sulam dah siap

Handbags

Handbags lagikkk

Dan Lagikkkkk

Baju2 jubah cantek2

Ukulele - gitar kecik

Langsir

Kain sulam utk kebaya





Salam.

Puas layan mata?? eisk3...sonok nyer yer??

Alhamdulillah..baru kembali ke tanah semenanjung selepas 5 hari di Sarawak..
ada kursus kat sana..
Kursus nya smpai Jumaat jer..
so Sabtu kitorang merewang ke Serikin..

Serikin ni kat sempadan indon-sarawak..
so masih bleh masuk melalui kuching tanpa passport or sebarang dokumen..
tapi, kalau beli barang beso2 ..ada polis check masa nak kuar..
dan kadang2 kena charge..tgk nasib la..

yang syok nyer g serikin ni..semua nya ada..apa yg takde? orang je tak jual ..hehe
mmg syok..kalau tak membeli pon seronok cuci mata ..
tapi kalau tak membeli mmg rugi ..

kain2 sulam, telekung,handbags sangattt murah ..
bawah rm100 dah dpt yg cantik2..
aku kalau g sini mmg tgk kain sulam jer la..

tapi baru2 ni pegi dah banyak handbags plak..cantik2 plak tu ..harga pon dlm rm25-rm40..giler lah..sbb kat Jalan TAR pon lebih kurang cmtu kan..hehe

Serikin ni bukak hari sabtu n ahad saje..sabtu full day smpai petang..ahad half day yer

Kalau sapa2 nak g serikin, 1 thing u should know, Serikin adalah SANGAT PANAS sebab kat tengah2 garisan khatulistiwa. Pakai proper outfit, bawak payung or pakai topi..pakai baju yg serap peluh, pakai slipper, jangan pakai heels, jangan nak vogue bagai..nnti seksa nak bershopping..hehehe

So, sapa2 nak ke Kuching sila pastikan anda pergi ke Serikin yer
Tak pergi mmg sangattt rugi..(untuk orang yg ske shopping la kan)

ok la..selamat menjamu mata...;)


2 comments:

  1. bestnya cuci mata... kena bawak duit 1 guni baru syok jalan2 kat situ hehe... bim dah balik ya... kalau free, meh la jalan rumah, lama x jumpa n borak ngan bim :)

    ReplyDelete
  2. tu la pasal. duit 1 guni tu make sure at least duit rm50 ..haha..klu duit rm1 still tak ckup..bim dah kat putrajaya ni..tapi khamis ni nak fly balik kuching balik, anta daniya n mak..minggu depan baru bim balik cni balik. memang nk g umah maira, insyaAllah nnti bim roger k?

    ReplyDelete