Monday, April 13, 2009

GOOD NEWS..WITH EXTRA NOT-SO-GOOD NEWS..

Salam.

sib baik hari ni dpt masuk internet
tapi bila aku ada forum mcm slow plak ..huhu..sungguh la sedey

pagi tadi aku dah plan2 nak book hotel untuk ke langkawi on 28-30 april ni
dah semangat giler nak gi jalan2 ngan hubby ..kira honeymoon gak la sbb tak pegi2 lagik
aku dah terbayang2 coklat yg di sana sini dan dlm mulut..ahahahah

tiba2 pagi tadi dpt sampul surat dari SPA..giler nerves..
bahagian pengambilan plak tu ? apa kah ..?

rupa2nya dapat jawatan N27 yg aku interbiu aritu ..ya Allah ..sungguh tak sangka
ALHAMDULILLLAHHHHHH...SYUKUR SANGAT2..

Aku interbiu tu bulan 12 taun lepas
dpt result bulan 2 bagitau aku jadi calon simpanan jer
so takde la menaruh harapan
skali tiba2 kene panggil lapor diri 28.04 ni ..

haaa?? 28.04 = sama tarikh flight ke langkawi ...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

terpaksa la kensel segala plan demi kerjaya kan..cewah ..

so good news nye..dapat naik pangkat..alhamdulillah

not so good nya :
- tak jadi gi langkawi..huhu
- adik aku terpaksa la dok sorang2 kat seremban ni , mak bapak aku dah risau sapa nak teman adik aku sbb dia keje kat sini ..
- aku tatau lagi penempatan kat mana ..kalau tiba2 jauh dari laki ku camne? huhuhu
- adakah aku dapat berforum dan berblog lagi selepas ini ? adakah aku akan di lupakan terus dari dunia internet ? ohh TIDAKKKKKKK...


mula2 gembira ..pastu rasa cam sedey ..sedey nye nak meninggalkan semua ..
tapi setiap perkara pasti ada hikmah di sebaliknya
agaknya aku dah slalu sangat berfoya2 kat sini kan..mungkin ini masanya nak belajar buat kerja..ahahaha..

adakah bos aku akan risau kehilangan aku ?
adakah officemate ku akan buat kenduri kesyukuran sbb aku takde? hahaha. aku tau ramai yg tak ske aku kat sini..tapi takpe la..nanti dorang mesti terasa susah sbb aku takde..ehehe
aku kesian ngan sorang lagi kerani kewangan ni ..tapi rasanya dia bleh handle dah kot sume keje sbb aku selama ni pon jadi mandur jer..ahahaha

korang doakan yg terbaik utk aku k ? semoga segalanya berjalan lancar. semoga kerja di tempat baru lebih menyenangkan dan mudah bagi aku. moga dipermudahkan Allah segala jalan dalam hidup aku ni ..semoga aku mendapat Bos dan Staff yg baik2 belaka ( agak mustahil ni..ahaha )

adakah aku akan terus menyelim atau akan mendemok selepas ini ??

kita nantikan episod akan datang ..ahahaha

4 comments: