Friday, February 20, 2009

MY NEW GADGET..YIPPIIEEE!

Salam semua ..

Semlm gi jalan2 kat TESCO Seremban ..mmg dah lama nak beli ankle/wrist weights ni ..sebabnya ? aku nye weight yg 500g sebelah tu dah rasa mcm angin jer..wakaka..berlagakkkk..bukan la berlagak eh ..tapi serious la smpai satu tahap mmg dah rasa ringan sangat ..

memula plan nak beli yg 1kg sebelah jer..tapi laki ku ckp , nanti tak smpai sebulan sebok nak bli yg 2kg sebulan plak ..huhu..so untuk keselamatan dan bergantung pada kemampuan ku , aku bli yg 1.5kg sebelah TAPI adjustable weight..bagus kan ?

kalau korang rasa belum mampu nak bawak 3kg ni , korang leh kurangkan setiap 300g..pasir dlm tu blh di keluarkan..hehe

harga ni satu set cuma RM 16.90 sangat la berbaloi bagi bim ..bim tgk kat fitness center mmg mahal yg amat ..tu yg tak bli kat situ ..

konsepnya adalah nak bagi resistance pada badan sendiri . more resistance akan lebih tone kan badan dan akan meningkatkan pembakaran lemak. Hopefully , akan nampak more changes with my body .

Skang pon dah byk changes especially kat biseps. my biseps mmg keras dah skang walaupon tak flex ( bengkokkan tangan ke atas ). tak la selembik dulu. tapi my triseps ( blkg lengan ) sangat pathetic.hehe. need to work harder. belakang lengan ni yg slalu menyebabkan aku tak dpt pakai baju kecik2..sbb mesti stuck kat lengan ..hahaha..aku tau ramai yg ada masalah ni ..jom la kita sama2 berusaha ..chaiiiyyooo!!


ni rupe kotak nyer ..

ni lps kuar kotak ..rasa mcm training askar pon ade..laki bim ckp mcm nak training Dragon Ball ..hahahaha..Goku kan pakai pemberat ..hehe

ni paket yg dah di keluarkan ..300g setiap paket, ada 5 paket sebelah ..



4 comments:

  1. fuyoooooo ca model skit sambil bersenam memakai benda ini............. mcm best ja...

    ReplyDelete
  2. tul kata cik emi tu..bim tunjukkan pakai benda ni..yazeema tak tau..

    ReplyDelete
  3. hahaha..nanti bim tepek picca camne nak pakai masa senam. mesti korang ingat ni besar eh,kecik je ni. tak kuasa la ai nak jadik model ,burok benor..haha

    ReplyDelete
  4. wahh...bestnyer....cam nak beli gak la....

    ReplyDelete