Thursday, February 26, 2009

WHAT I'M UP TO NOWADAYS ..

Salam semua ..

mesti ada yg tertanya2 kemana kah hilang nya aku tak hapdet aper2..hehe ( ade ke yg kesah..haha)

sebenarnya mmg takde idea la nak taip ape..tapi tadi teiba terpikir..sian org2 yg rajin jenguk blog ni tak dihidangkan ngan aper2..sebagai menghormati tetamu , aku citer la ek ape yg aku buat semenjak kebelakangan ini ..ehehe

Makan -
semua nya masih in control ..
skang ambik nasik once a day
malam biasanya wholegrain , oat or lauk2 jer
lauk more on protein -- sbb i need to recover my muscle -- JM tu sungguh menyeksa kan muscle2 ku ..hahaha
i eat more veggies - brokoli , kobis perpel , carrot , kobis bunga ..jenis2 sayur camni.

Exercises -
start 13.02.09 aritu kitorang ade cabaran 30 hari bersama Jillian Michael
pada yg tatau sape JM ni ..dia instructor utk program The Biggest Loser ..yg berjaya men"training" kan org2 obese tu menjadi sangat kurus , dan sangat bermuscle..

kalau korang nak tgk video eksesais JM ni ..bleh check link ni

http://www.youtube.com/watch?v=MEpeq7IIGcY&feature=related

ada 3 Level ..

skang ni bim plan setiap level nak buat utk 10 hari ..

start 13.02.2009 - 22.02.2009 ( 10 hari )
bim dah lose weight 1.7kg..hehe..best kann??
skang dah masuk level 2..seksa seksa..huhu

selain tu ..bim ada hobi baru iaitu POCO-POCO..hahahah
fun to do ..and so relaxing..tak stress sangat ..tapi still berpeluh2..
utk variasi poco2 ni ..bim guna ankle/wrist weight tu ..
utk bg more resistance - hopefully burns more calories..ehehe

walaupon berpoco2..i dont forget my belalang ..my belalang ni penting..ehehe
so ttp akan naik belalang ..at least 15min per session ..

aerobic lain pun masih buat ..mcm denise austin - especially kick boxing ..

my weight this morning...rahssiiiaaa...haha blum bleh update
we are going to update on 2nd of MARCH utk kesan JM selepas separuh bulan hehe
tunggguuuuuuuuuuuuuu...

2 comments:

  1. ada dik non..hheheehe
    mcm ni copatlah bim capai target..semoga berjaya ye..cian kwn kita reen..udah domam..moga copat semboh...

    ReplyDelete
  2. HEHE..thanx yazeema ..slalu jenguk sini ..
    insyAllah ..harapnya cepat la capai target ..kebelakangan ni agak rajin eksesais.hahaha..tapi , mungkin gak akan gain weight sbb muscle..tak kesah la kan yg penting badan lean..waaa..

    ReplyDelete