Monday, March 2, 2009

A TRIP TO DANGA BAY - A QUEST FOR KAK ANIE.HAHA

Salam semua.

Semalam , 01.03.2009 , hari ahad, kitorang telah melencong ke Danga Bay , JB .

Tujuan - adik ku n kawan nya tingin sangat nak gi Hot Fm Big Jam. ( xde pekdah ). aku plak , nak shopping2 kat danga bay buang duit dan yg paling utama nak jumpa kakak kesayangan ku di forum iaitu Kak Anie a.k.a MamaAirynn ..hehe ( ni pekdah yer..) . Laki ku pun join , tujuan dia - kesian kat bini dia yg nak gi sangat , bila dah gi dia ckp "tak best pon kan??"haha

Jadi kitorang dengan semangatnye gerak dari Seremban pkl 7.30am . haha. hari kerje pon tak serajin tu. Bayangkan Seremban - JB = 230++ KM ..?? gilos.

Tapi demi nak jumpa kak anie n buang duit..harusla aku semangat ..ehehe

Aku pakai baju coklat ngan inner itam..korang jangan muntah tgk lengan wa besar..haha. tak sempat bergambar kat umah..amik gmbr kat toilet plak..hahaha..takut balik dah tak rupa mcm orang ler..



Singgah sarapan kat Restoran jejantas melaka.sbb awal sangat byk kedai lom bukak,kecuali KFC.takde makna nye aku nak makan kfc pagi2.hehe. nasib ada satu kedai ni ..ktorang makan mihun soto.

Sempat snap2 picca ye kat restoran ape tu tah..haha..laki aku ni mengada la..penat aku dah posing betul2 tiba2 dia tarik camtuh..haiyaa..


Smpai sana dah pkul 10 ++ camtu..ok la baru start kan. Aku tak paham ape yg org ske sangat nak gi situ. Dengan PANAS berbahang nye smpai laki ku yg gelap tu ckp “abis la abg makin itam ni ..” hahaha..bygkanla aku yg putih ni camne ..cewahhhh..haha

Masa kitorang smpai ..kumpulan HUJAN baru nak nyanyi.haha.mmg panggil hujan betul la suh hujan nyanyi duluk. Pastu aku sebok nak tgk papau n fbi..dpt ambik gmbr sipi2 jek ..papau pandai aa pakai suar warna itam..tak nampak la peha nyer..ehehe..

Pastu gi kedai2 kat dlm festive mall street eh namanyer? Mcm2 kedai kecik2 dlm tu ..waaa..walaupon kat seremban pon dah slalu ada..tapi aku tak dulik nak beli jugak .haha

Hasil2 rembatan ku :-

- Kasut NIKE yg sangat best , kaler silver tapak oren –RM50
- Tudung bawal ada batu simple , 2 lai , rm10 selai
- Baju ape tah,ade getah2 kat dada, rm 15
- Miniature dragon ball , ni mmg best giler sbb susah nk jumpa yg murah . rm15 je satu, beli 2 jenis, ada Goku n Frieza..hahaha. laki aku mcm nak tak nak je nak bli,aku yg lebey2 ok?hahaha

Eh ..tu je ker? Ade 3 t-shirt untuk exercise , rm10 3 lai. Tu je la kot..






Makan plak ..lunch kitorang makan nasik ayam penyet. The service – FAIL. Tapi the nasik – A++. I eat smpai abis the chicken.haha. nasik pas kat org lain. Tatau la nak pilih kedai,main masuk jer.

Asalnya janji ngan kak anie nak jumpa pas Zohor..skali pas zhor tu ayah dia datang nak jenguk cucu2 nya..always family first kan..so takpe la takde rezki ..

Pas ayah kak anie balik tu , hujan lebat plak ..mmg aral banyak melintang jadiknya tak dpt nak jumpa. Mungkin ada kebaikan nya ..sbb aku mcm tak brape nak lawa semalam.hahahaha. dah baju tu buat aku Nampak gemok plak. Huh. Selamat. Hehe

Sempat la snap bbrp pic artis..tu pon sipi2 n kabur2 sbb zoooommmm..aku paling tak tahan tgk si Nubhan AF tu ..please la..dah mcm bapok wa tgk beb..hehe..make up tebal ..poyo..

Wa paling ske si Aizattt kasik gegarrr..muka humble jer..pakai baju simple , ckp pon ilek jer..make up nan ado..hehe..best2 ..

And oso wa smpat tgkp pic with Suki – OIAM . mencik tau sbb dia kurus sangat so me Nampak mok2..hahaha..
Tapi suki is cool ..dia dah nak masuk kete nak blah dah ..kitorang ajak amik pic dia ok jer..dia plak siap thank you kitorang ..haha..and she’s sooo beautiful mcm artis korea/china ..( of course with make up yer..ehehe )



Sori papau..dpt ambik pic bontot jer..ehehe..org berpadat sangat la..



FBI dari sipi jer yer..ehehe




Aizatt..kasik gegaaarrr..ehehe


Nubhann..i tak ske laaaa..hehe..lembut sngt rupa ko camtu tau ..mencikkk..




Suki yaki tgh sign autograp..wa takmo berbaris , so takde autograp.haha.takde makna.



Me n suki..waa..mencik tau suki u kurus sangat..tgk i dah nampak gemok.hhuhu. nasib baik pastu laki i ckp "eh..kenapa muka suki mcm gelap,syg lagik cerah?" "eh..peha suki ni lebih kurang peha syg jer.."hahaha..bagus2 laki ku buat2 tak nampak lengan ku besar.haha.
Tu je la citer mengarut ku ..sbnrnye bnyk nak citer..tapi buat singkatan je la

Kesimpulannya my quest for kak anie tak Berjaya..sedeyyyy sangat tak dpt jumpa ..huhu..tapi takpe , 1 fine day ..bak kata kak anie ..

Dialog dlm kete :-

Hb : puas dah dpt gi danga bay ? aritu nak sangat. Tak best pun kan.bukannya ada pantai pon..barang pun biasa jer..

Bim2 : aah ..tak best ponnnnn…len kali tayah gi dah la..kita gi Melaka plak ..( amboiiiii..hahaha )
Enjoy the piccas poyos2 bawah ni ok?


( muka sume kerut2 sbb panassss...)











6 comments:

  1. fuyyyyooooo mabeles sehhhh pn.pengawas kita....jeles posing romantik tuhhhh...best arr hubby bim ni sporting n manja kan....suke tgk bim n hubby...wah wah..bergambo kemain ngan suki ek...ngada ehh alasan cam tu klu jumpa..mana ade gemuk???? ok ape??? dressing trendy lagik hahhahah...i like...sedey tau..akak gi jugak...ngam2 dalam 15 minit tu ujan lebat kaw..kaw..seme masuk dalam mall hhahhaha ade macam2 karakter..mostly bebudak sekolah la...sabarjekla..si aiman plak tido sepanjang ade kat danga bay..nak patah tangan akak tau...masa jalan2 rasa terkilan sangat..sebab kalau la..akak leh cepat sket...sure dapat jumpa bim kannnn uwaaaaaaaaaaaaa....cam nak nangis...taw...

    ReplyDelete
  2. tu laaaaaaaaaaa...sy dah sedey2 hubby sy ingat sbb dia tak bagi sy bli dolphin manyak2 tu.haha.sy sebok nak bli 3 ekor patung dolphin tu sbb murah je kan,leh wat bantal masa tgk tv.hehe.mmg la jodoh tu bukan senang.cewahhh.apatah lagi org2 terpilih mcm kita ni.haha.sib baik tak jumpa kak anie,nmpak perut muncit nanti.hahaha.dah la silap pilih baju,lengan besar..wakakaka

    ReplyDelete
  3. hye bim
    kite tgh blog hopping nih.tgk add blog bim kt forum..hehhehe
    wow bim dah kurussss byk la..baju tu pun lawa le.x mokmok pun

    kite pun suke Suki tu dulu mase oiam.skrang nih biase2 jek...hehehhehe

    ReplyDelete
  4. hye eses..tengss singgah sini ..kenapa tak letak shoutbox kat ur blog?ehehe.susah bim nak jerit2.haha. tak kurus banyak la,masih mok2.hehe.tapi syukur la dpt pakai baju "pelik2"haha..dulu takde pilihan pon baju - blouse mak or baju long sleeve saiz XL ;)

    ReplyDelete
  5. bim,bestnya dapat g..malu orang johor tak gi ni...hubby kena koje..tensen gile..dah berangan nak g..tak dpt g klau tak leh jumpa bim..hhahaha

    ReplyDelete
  6. aik..yazeema org johor? tu la bim tercarik2 sapa lagi yg ada no henpon yg dok johor ni.ehehe.sayang kan? kalau tak leh jumpa2.takde pekdah nye yazeema nak pegi..hujan lebat plak petang tu kan?ehehe

    ReplyDelete