Monday, March 23, 2009

PEOPLE JUST DONT LISTEN..

Salam.

hari ni mcm angin skit. ni entry mcm nak marah . tapi tahan2 gak la ni .

aku sangat bengang ngan perangai manusia ni . kalau korang nak kurus , korang kene berusaha ke arah tu. bukannya dpt kurus dlm pikiran or dlm hati je.

nak berubah , kene buat perubahan. bukan nya dapat berubah ngan niat jer. betul tak ?

aku suka kalau orang yg betul2 semangat nak berubah . tapi semangat je belum dpt ubah korang. its the effort that u do. EFFORT , WORK HARD. tiap kali nampak gmbr org kurus , dlm hati ckp "aku mesti boleh buat ni ..aku pun nak kurus gak .." tapi bila smpai umah , what u do?? u watch tv or u sleep ..and now u r blaming FOOD cause u FAT ??Please..think again.

Exercise is a MUST. korang suka ke..tak suka ker , u need it to lose those belly fat, u need it to shape ur body ..u need it to lose ur extra weight. If korang nak sarung kasut sukan pun malas , how on earth do u expect those fat will be burn ? nak bakar lemak tu kat dapur ker? i wish it will be as easy as that.

Slalu aku ckp , start slow. YES , SLOW BUT COMMITED. if i say , start with walking , u should IMPROVED everyday. hari ni berjalan..minggu dpn maybe berlari , or maybe more intense workout. your body adapt dengan cepat , so make sure u really push it to the limit.

CHANGE YOUR HABIT. it takes 40 days to make something a habit. if u break it 1 day, u start again day 1. Penat ? memang. Tapi penat yang berbaloi.

Dont expect u'll lose that 20-years-old fat in 1 month. have a goal. reasonable one.

Mintak maaf ye kalau terkasar bahasa. like i said, people just dont listen what i preach over and over again. they said they wanna change , but they do nothing. they said they wanna be skinny , but they dont even do any exercise to burn those fat. they said they envy me , but i think they just keep it in their head n heart , effortless.

herrmm..so PATHETIC. dont get me wrong , i'm just sharing all i have with my readers. ( maybe I wont have any readers after this posting. hahaha )

U WANNA CHANGE UR LIFE ? START NOW. DONT WAIT TILL ITS TOO LATE.

8 comments:

  1. sabaq bim....sabaq.....ekekeke

    betui tu bim...nak berjaya, kena usaha la kan...neisya pun tengah usaha keras ni....alhamdullillah, kaki yg crampt akibat exercise terkejut hari tu pun dah ok....

    ReplyDelete
  2. hehe..sorry neisya. doesnt mean to hurt anyone's feelin .

    sabar la ni.kalau tak aku maki hamun dah tadik.haha. masih sabar ni ..masih sedar diri.

    bagus neisya.org yg berusaha mmg akan nampak hasil. yg tak berusaha ni yg bim geram,nak hasil lebih2 plak tu.

    ReplyDelete
  3. ko ni wat suspen ajer...rilex rr naper nak marah2 nie...kalu org tu tak mo usaha itu bdn dia lantak lak...yg penting diri sendiri...ko dah bnyk membentu...terpulang pada org yg ko bantu...

    ReplyDelete
  4. hehe.aku ni ada sejenis perangai.kalau aku nak tolong org,biar smpai mencapai tujuannya aku tolong dia.kalau baru selangkah dah nak benti,geram betul aku.

    tapi takpe la posh.bak kata ko,badan dia sendiri kan.hehe.masing2 ada tanggungjawab sendiri.

    ReplyDelete
  5. baik la cikgu bim. maafkan la sy yg degil ni. insaf2...

    ReplyDelete
  6. bim, ko marah aku ke? huhu..

    ReplyDelete
  7. hehe. maharani n atud : again, that is not for both of u . tapi kalau terasa, its for u think of. hehe. tapi i dont do that entry for u guys.

    ReplyDelete