Monday, March 2, 2009

MY UPDATE AFTER 17 DAY OF JM..

Salam petang isnin ..
Harini mmg sangat membosan kan la kan. kenapa? entah la.
SO back to topic. harini sepatutnya geng2 yg start JM pada 13.02.2009 haruslah meng update hasil JM untuk separuh masa pertama.hehe
JM ni adalah Jillian Michael , seorang instruktor yg terlibat dalam program The Biggest Loser , rancangan pasal losing weight with healthy way ..dia ada satu dvd 30days Shred ..cabaran lansing 30 hari bersama JM..





Malam ni ..saluran astro 702 , pukul 7 pm , akan ditayangkan rancangan The Biggest Loser season 1 rasanya ..dah penah main dulu kat 8tv..tapi dah lama la..so sesape yg rasa dah obese tu ..sila la tonton smbil rasa penuh semangat ..hehe




Ok..1 Mac adalah hari ke 17 selepas kitorang beramai2 membuat eksesais mengikut dvd JM ni ..
update adalah seperti berikut :-
13/02/2009 - day 1 JM
weight - 63.6kg
body fat % - 38%
arms - 11.0"
chest - 36"
waist - 32"
hips - 38"
mid thigh - 20"
calf - 14"
01/03/2009 - day 17 of JM
weight - 61.2 kg -- yippieeee..losing 2.4kg in 2 weeks ..the best record i ever have..hehe
body fat % - 36% - losing 2 % ..skit tapi berbaloi
arms - 10.5" (- 0.5" )
chest - 36"
waist - 31" ( -1.0" )
hips - 37" ( -1.0" )
mid thigh - 19.5" (-0.5" )
calf - 14.5 " ( +0.5" ) >> kenapa kah naik ? adakah sbb calf suda bermuscle sangat?haha
TOTAL WEIGHT LOSS = 2.4KG
TOTAL BODY FAT % LOSS = 2%
INCHES LOSS = 3.0"
p/s : Bim tak buat JM ni SETIAP HARI tau ..ada hari rehat ..seminggu sehari ..pastu kadang2 kalau badan sakit sangat , bim selang seli kan dengan elliptical and poco2 or denise austin kickboxing..
Jadi ..harusla korang gi carik dvd tu skang or gi donlod kat utube..ehehe..

2 comments:

  1. TAHNIAH BIM.....Bestnya dah ke 61 kg...tak lama lg depan 5 la.....syoknya.....!!!

    ReplyDelete
  2. lupa nak tny..beli kat mana dvd ni...neisya tgk kat tesco takdak pun

    ReplyDelete