Tuesday, March 24, 2009

My O&G Appointment today..

Salam.

Pagi tadik awal pagi dah aku jenguk hospital pakar seremban tu. Semalam skit lagik lupa arini ada appointment O&G.sib baik aku godek2 henpon..eiskk..

So,smpai hospital ambik nombor sume,tunggu la kene panggil.dah panggil , timbang berat and check Blood Pressure ( BP ) . my weight is 63kg ( timbang kat O&G mmg sengal..dah ramai sangat org besar2 mcm aku naik kan..haha..biasanya mmg bias 2-3 kg dari timbang sebenar.)and my BP is 118 / 80 ( almost perfect ! yeahh..)

nak tunggu DR panggil plak ..aku baca novel la.sib baik bawak awal. Househusband tajuk nya. i'll share about this in other entry some other time.

bila dr dah panggil ..terkejut gak.this time dpt DR lelaki yg muda belia ..hahaha.baik plak tu. sungguh la ske senyum .senang ati patient tgk . ( aku la tu .haha )

Tapi sbb dia muda..dia nye semangat pon lain.soklan pon mcm ikut buku. of course la aku leh expect dia nak tanye ape kan..ehehe.

so..takde ape yg menarik sangat . need to come again after 3 months. this saturday ambik darah D21 , pastu nanti pas piyed ambik lagi darah D2. ermmm.. bila la sume ni nak berakhir yer? selagi tak dpt baby la agaknye. sabar..sabar..

owh..ada sorang nenek kat O&G tadi..aku ingat dia teman cucu or anak dia. skali bila nama di panggil dia sendiri yg bangun n masuk ke bilik DR. that's very weird though. aku rasa mcm nak tanye je , kenapa ngan nenek tu. ermmm..kepoci..ehehe

2 comments:

  1. aku nyer 1st appt dengan pakar o&g this coming 23rd april.. takut sangat2! takpelah, nak buat camne kan, kena chaiyo2 nak dptkan baby gak...

    emph, aku rasa nenek tu maybe ada masalah gynecology kut... dah menopause pun still banyak problem... kut2 dia ambik HRT..

    ReplyDelete
  2. owh ye la.hrt.forgot.ehehe.

    good luck atud.jangan takut,kita cuba je sedaya mungkin kan.kalau tak , smpai bila pon tatau masalah sendiri n camne nak selesaikan.

    semoga segalanya berjalan lancar bagi ko ok?

    ReplyDelete