Friday, March 13, 2009

DRAGON BALL EVOLUTION 2009

Salam.

Kalau korang slalu lepak forum cari..korang akan tau betapa obses nya laki ku kepada Dragon Ball dan Samurai X ..hehe

Semalam movie Dragon Ball Evolution ni released kat Malaysia..harus lah laki ku sebagai DIE HARD FAN bersemangat nak jadi penonton pertama kan..




Jadi semalam lepas tgk The Biggest Loser , kitorang pon gi la tgk DBE tu..adik aku n kawan2 nya pun ikot..hehe..

Bukan main excited laki wa beb ..dia mcm budak kecik jer..gelak kuat2 ..pastu siap ckp 2 “aa..ni yg part atuk dia mati ni ..” “aaa…ni mestu Bulma ni ..ni mesti Chi Chi ..”
Dah mengalahkan budak kecik umo 5 taun tgk movie je aku rasa..ehehe

Aku malas la nak bg synopsis citer ni ..hehe..korang pon mesti dah tau..pada pandangan aku , kalau orang yg dah penah tgk Dragon Ball series ..akan rasa sangat la pening, sbb movie ni mcm versi dragon ball series yg telah di percepatkan 10x..hehe
Skrip yang aku paling ingat "Have faith in who u r .." . Ni atuk dia ckp bila dia tanya camne nak lawan Piccolo ..yg jahat dan kaler ijau tu..haha

Tapi bagi adik aku yg jarang2 layan series , dia kata movie ni sangat fun dan sangat best. Masa lepas balik dr movie pon dia ngan kawan2 dia siap berlatih camne nak buat Kame Hame Ha ..kat kedai makan lak tu ..buat bising jer ..

Yang masih sama bg aku adalah – POMPUAN SEKSI. Haha. Bulma , Chi chi dan pompuan jahat tatau nama tu ..semua nya berlumba2 tayang boobs memasing. Hehe. Jadi aku rasa tak seswai bawak anak2 yg membesar nak tgk citer ni. Ada adegan cemolot uncut plak tu..mueheheh

Korang mesti tatau setakat mana ke OBSES an laki ku terhadap Dragon Ball kan..??

Mari aku tunjukkan bukti ..hehehe
Semua koleksi ni ..ada dirumah kitorang ..
DVD ni dari 1st episode..smpai la ke anak cucu cicit Gohan ade..haha..








Bukan itu saja...bukan hanya DVD ..
Dia siap ada koleksi miniature tau takkk??? hahaha. mmg mengalahkan budak kecik . pastu letak sume atas astro nye decoder..tak pon atas rak tv sbbb kitorang mana de almari nak letak mende2 ni ..











ni favorite nye ..sbb ada Goku n awan nimbus ..siap ada rumah kecik bawah tu ..dan ada super saiya tu ..ngan ape ntah nama jin tu ..hehehe

Begitulah betapa obses nya laki ku terhadap Dragon Ball . Aku tak kesah sangat sbnrnyer. sbb lebih baik dia layan dvd dragon ball tu kat umah daripada dia merewang2 berpoya2 ngan kawan2 nya kat luar kan kan kan ???

Tapi , paling tak tahan kan..bila jumpa anything yg ada kaitan ngan Dragon Ball or Samurai X..dia akan tarik aku dan tengok je benda tu ..sambil ckp "yang ..best kan tu kan..best kan..nak bli boleh tak ?" kalau aku ckp "eee..tayah la , mcm budak2" nanti dia majuk ..hahahah

mmg sebijik mcm anak kecik korang kan ? tapi aku sebagai bakal ibu yg baik lyn je la perangai budak kecik tu ..hahaha























2 comments:

  1. dulu pun gila gaban suka dgn dragon ball sampai ke dragon ball gt. fav adalah trunks. dia sgt encem!! oHHHH... ensem gila la anak bulma tu. kalau dia wujud, mmg dah niat nak ngorat dan pinang skali.

    oh ya, jin pink tu nama dia majin boo!! suka2!! nak g tgk esok la!!

    ReplyDelete
  2. hehehe..ko pon sama ya dewi perangai mcm laki ku..hahaha..sis layan la jugak kan..demi laki terchenta..mueheheh

    ReplyDelete