Monday, December 15, 2008

INTRO..

haha..org sebok ber blog diet ni..haku pon nak jugek ..tak nyempat2..hehe
mari memulakan cerita ..
INTRO -
umo : 29taun , dah kawin setaun dan blum ade baby
berat asal : 74kg
berat semasa : 63.8kg ( 12/12/08 )
target : 60.0kg by this end Jan 2009 (sbb nak jumpa dietitian bln feb..hahaha)
55.0kg for a normal BMI that i never had ..*sigh*
kenapa saya nak kurus? -- sbb sy nak ada babies..nak baby kembar la..hehehe..
how it start ? --
29/01/08- 1st appointment kat Hosp Seremban , jumpa Pakar O&G ..selepas assesment sume DR ckp i'm OBESE , kene lose weight to make sure my period got back in track ..masa jumpa DR ni dah 3 taun tak piyed lansung..DR scan through vagina -- i have PCOS - polycystic ovarian syndrome..my telur2 dlm ovari sume terperangkap , tak bleh nak kuar..that's y i dont menstruate for 3 years..ermmm..




ni hasil scan tu ..i snap from my personal file :P ( DR tgh gi tmpt lain masa nih )



korang nampak tak bulat2 yg bersusun2 mcm rantai mutiara kat gmbr atas tu ?
tu la rupanya ovari yg ade PCOS - DR panggil "the classic necklace appearence"

gmbr yg ke 2 tu plak ..ovari sblh lagi..tak ingat la belah mana, tapi mmg sungguh teruk rupa nya ..
nanti bim citer eh apekah itu PCOS..di lain masa dan ketika..ehehe

1 comment:

  1. Hoyehhhhh!! Dah jumpa blog bim !!

    Eynda add dlm list eynda dah tau...baru nak mintak izin :-p

    ReplyDelete