Thursday, January 15, 2009

5 PERKARA YANG ANDA TIDAK TAHU TENTANG SAYA..

Nak kene jawab tag si budak tom ni , TAg aku dengan tajuk 5 PERKARA YANG ANDA TIDAK TAHU TENTANG SAYA ..

walaupon sbnrnye aku rasa aku ni jenis open , cerita mcm2 kat blog , so takde la yg korang tatau ..yg korang tatau cuma rahsia jer la..hehehe..so kali ni aku nak share la RAHSIA2 itu ngan korang ..

1. AKU SKE BUAT KEK,BISKUT,BROWNIES DAN SEGALA KAUM KERABATNYA.

Mende2 tak sehat ni mmg aku ske.nak kata hobi tak jugak , tapi pantang aje boring datang,ada bahan ckup,laju je tgn ku ni ..yg best nyer,aku mkn seslice jer,selebihnye aku bagi jiran2.biar dorang yg gemuk, aku tak payah la gemok lagik ..hahaha..>> gelak jahat..

2. AKU PENAH BELAJAR IPT , TAPI JADI KERANI .HUHU

Ni ala2 mcm citer sedey ..tapi tu la hakikatnya. Blaja tak abis. Sebab? Tak ckup rajin dan Tak kuat Semangat. Sedih ? Sangat2. Menyesal ? Tidak sama skali. Aku rasa semua ni Qada' dan Qadar untuk aku. mungkin lebih baik aku menggunakan "kebijaksanaan" aku ni untuk jadi kerani kewangan ..hehehe..Berkhidmat Untuk Negara ! hoyehhh...

Ekceli aku tak bgtau sesape pon kat tmpt keje , sbb mcm malu pon ade, lgpon tak ske aa nanti dorang ckp camni "alaaa..takkan la buat tu pon tak reti , padahal penah blaja kat U" huh..manusia yg menyakitkan hati ..tapi tetiba bbrp org tau rahsia ni , dan tetiba sume orang mcm takut nak borak ngan aku sbb aku penah blaja MEDIC .hahaha..terkejut? dont have to. tak sempat jadi DOKTOR pon..huhu.

3. NAK SANGAT BABY

Ni sume org tau ..tapi tak ramai yg tau apa yg aku dah lalui untuk berusaha nak dpt kan baby ni . Makan herba2 la..makan ubat pelik2 la ..petua bodo2 la ..sume aku dah buat ..tapi mmg belum rezki tu , nak wat camne. dulu siap aku penah amalkan minum air gamat , pastu air rebusan taugeh ( iyeekkkk..)tak sedap lansung , tapi petua tu ckp bagus untuk hormon estrogen . smpai muntah2 la nak buat mcm2 petua tu ..huhu..

4. SUKA BUAT UPT BYK KALI SEBULAN

hahaha..atas sbb kegilaan ku nak dptkan baby tu , aku slalu rasa mcm upt tu tak betul.so aku slalu buat byk kali dlm sebulan.padahal dah sahih2 la aku ni ada masalah hormon..kalau tak piyed tu , bukan la sbb pegnen ke ape..huhu..

5. AKU SKE BAGI DUIT KAT ORG YG AKU TAK KENAL

oopppsss..jgn korang mintak duit ngan aku plak ..ehehe..aku ni takde la duit sangat , tapi pantang la ada duit lebih skit , mula la aku rasa mcm nak jadi insan mulia nak sedekahkan kat orang2 yg memerlukan..contohnye auntie cleaner kat opis ni , kawan mak aku yg janda, anak kepada kawan mak aku yg nak masuk sekolah asrama , anak2 yg sakit yg slalu iklan dlm majalah ke,tv ke,paper ker.kalau ada no akaun maybank,harus la aku transfer terus.lagipun dia takkan tau sapa yg bagi betul tak?hehehe. aku cuma harap suatu hari nanti kalau apa2 jadi kat aku or famili aku,akan ada org yg baik hati bagi pertolongan dengan ikhlas.

aku mmg ade kepantangan skit bila mak aku citer2 sedih pasal kawan dia or pakcik dia.kalau bleh tolong mmg aku nak tolong sangat . tapi ni sbnrnye kekurangan aku , sbb senang je org nak ambik kesempatan. tapi aku tidak la baik sangat sbnrnyer..eheheheheh

ok..dah siap ..
nak tag sape yer ?

1. maira
2. eynda
3. posh
4.sha - ummisha
5.shabiela

jawab jangan tak jawabbbb..ehehe

No comments:

Post a Comment