Wednesday, January 28, 2009

WHAT HAPPEN DURING CHINESE NEW YEAR

Welcome back to work ! and to play ..hahaha. ye lah hari kerja baru dpt masuk internet ..so kira work n play la..

Tajuk mcm gempak je kan..hehe..sbnrnye takde la ape ..just nak update ape yg dah berlaku selama 4 hari cuti huhu..

Makan ? - alhamdulillah agak terkawal . tak sangka la cuti 4 hari ni bleh jaga makan dengan baik . takde la jaga sangat ..haha..ade jugak kedosaan yg masuk dlm perut. tapi masih tahap terkawal la ..

Berat ? - sehingga ke pagi ni ..berat adalah 62.9kg..dah naik 100g dari last friday . so, acceptable la kan. 2 hari lepas dah naik smpai sekilo ..63.8kg..bim pon terkejut. but , jgn cpt gabra.hehe. rupa2nya hari ni period ..ooohhh..tak kesampaian nak check upt..tapi alhamdulillah gak la period dah datang balik kan..

Sinful food ? - erm..let me see...nugget tempura ayamas , ayamas , marrybrown , kfc , coklat,aiskrim..hahaha..and the list goes on..tatau kenapa eh,ada mcm mental disorder setiap kali nak checkup diet which is next week , aku mesti la akan rasa nak makan macam2..dpt skit pon jadi la..so mmg merasa skit2 je la senarai kat atas tu ..sib baik berat tu naik 100g..kalau 1000g ?? haaa..lu pk la sendiri ..hehe

Exercises ? - elliptical je yg rajin buat ..pastu turbulance training tu ..pastu aktiviti wajib di musim cuti mesti la brisk walking di shopping mall..hahaha..buat sprint kat bukit dekat rumah ade la bbrp kali ..lain2 tu , sampingan2 jer..

Begitu lah kesah di CNY ..kalau kat kuching bleh la lawat nenek2 n sedara mara belah mak aku ..tapi kat sini takde plak ..huhu..

malam CNY tu kitorang pon makan besar kat kedai ..ada lauk ayam masak pedas,tomyam campur,udang tepung,lala pedas..tapi mcm biasa gmbr tak sempat ambik sbb sume dah masuk dlm perut..hahaha..

ni je la gmbr yg ade ..abaikan la perangai laki ku yg ske buat muka masa bergambar tu ..



ni pic kitorang masa bebaru lepas kawin..so its mean a year ago la kan..tgk la beza nya ..hehe




2 comments:

  1. makin lama kawin....makin cantik la.....:)

    ReplyDelete
  2. uikss..malu nyer..hehe..terima kasih neisya..takde la cantik mana pon..kurang tembam jer..hahaha

    ReplyDelete