Monday, January 19, 2009

DIGITAL SCALE BARU AKU..YEYYYY..

Selamat hari isnin semua ..

Semalam aku ngan laki ku merayau2 dan tgk wayang ..pastu kan,terjumpa la timbang digital dengan body fat and water % yg berharga RM 149.00 kat Guardian..with free pedometer..fulamakkk..meroyan beb ..hahaha..

Aku pon paksa rela laki ku beli kan ..sbb arini dah gaji , semalam bleh la abiskan duit.wakakakaka..tak senonoh nye bini .

Lagipun adalah penting bagi aku utk memantau paras lemak dalam badan ku sbb berat ku asik naik jer,turun kejap jer pastu naik lagi tiap kali aku eksesais ( cewah ..mcm rajin) . kalau ada timbang yg bleh cek body fat % nih,bleh la aku monitor adakah eksesais ku telah membuah kan hasil ? atau berat ku bertambah kerana lemak ??huhuh..

Last aku cek lemak adalah di kedai Osim Jusco S2..masa tu 38.9%

Semalam aku cek ngan scale baru kesayangan ku ....jeng jeng jengggg...

35% !!!! hoyehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..clap clap ..
x percaya ? aku siap snap bukti yer..muahahahaha...




ni la rupa digital scale ku itu lebih kurang ..aku nye lain skit la..ade 2 garis je..ni ade 3 garis kan..

ni la pedometer yg free tu ..kecik jer..separuh ke suku tapak tangan aku ..ske aa kecik ni leh letak kat kain baju kurung ..ehehe..
Let's do some Math :
berat last jumpa diet(05.11.08) = 67.0kg
body fat % = 40%
_______________________________
berat pd 19/01/09 = 63.8kg
body fat % = 35%
This is the total result agter 2 months and 2 weeks...
Total weight loss = 67.0 - 63.8
= 3.2kg
Total fat % loss = 40% - 35%
= 5%
Total fat weight loss = 5% x 67.0kg
= 3.35kg pure fat ! ( not bad kan..hehe )
Total muscle mass increase = 3.35kg - 3.2kg
= 0.15 kg @ 150gram hehe..skitnye muscle increase..
so ..am i ready to see the judges?? ( i.e aku nye pakar diet ..hahah ).. i dont think so ..kene keje lebih ni ..huhuhu..chaiiyyoookkk!!!



2 comments:

  1. Congratulation..
    best nyer dpt trunkn berat bdn...
    anyway slamat berkenalan...
    ada tips???

    ReplyDelete
  2. tQ..jauh lagi perjalanan bim ni ..selamat berkenalan jugak ..i dont think ade tips yg special..because losing weight is all about diet n exercise..hehe..

    ReplyDelete